Vlieg

Vanmiddag ben ik er even op uit gegaan om wat wolkenluchten te fotograferen, tenminste, dat dacht ik. Maar tegen de tijd dat ik buiten rondtoerde was de lucht blauw met lieflijke witte wolkjes, niets voor mij dus. Ik besloot bij een kleine plas in de buurt te gaan kijken. Op google-maps had ik het water al eens gezien en ik wilde nu wel eens kijken of het een fotogenieke plek was.

De kleine plas, midden tussen de weilanden, werd omsloten door groepjes bomen. In het hoge gras was een smal pad dat helemaal rondom het water liep. Een mooie, korte, winderige wandeling op de zondagmiddag.

Op een van de boomstammen waren wonderlijk veel vliegen te zien. En nog wonderlijke vliegen ook, met oranje vlekken op de vleugels.


[exif=”wp-content/photos/4okt09_3.jpg”]

En dan hadden ze ook nog oranje vlekken op hun kop.


[exif=”wp-content/photos/4okt09_4.jpg”]

De oranje-zwarte vliegen zijn schorsvliegen. Ineens kwam dit beestje aanwaaien.


[exif=”wp-content/photos/4okt09_5.jpg”]

Nu heb ik deze vliegen al vaker gefotografeerd en naar mijn idee ook al vaker de naam opgezocht, en toch kan ik het niet onthouden. Bij dus nog maar eens een keer opgezocht: een schietmot. (In zijn larvestadium een kokerjuffer genoemt)

En dan waren er ook nog heel veel gewone vliegen. Stilletjes zaten ze allemaal op de boomstammen, in de zon en uit de wind. Tot mijn verbazing zag ik door mijn lens dat deze vlieg een druppel maakte.


[exif=”wp-content/photos/4okt09_1.jpg”]

Grappig om te zien. Het is een speekseldruppel waarmee de vlieg vast voedsel oplost. Dat klinkt toch een stuk minder aangenaam dan gewoon het woord druppel nietwaar?


[exif=”wp-content/photos/4okt09_2.jpg”]

Eenmaal bij de auto was er toch nog een wolk te fotograferen. Een eigenaardig trechterachtige wolk midden in een veld van schapenwolkjes.


[exif=”wp-content/photos/4okt09_6.jpg”]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Vlieg”

  1. buurvrouw 6 avatar
    buurvrouw 6

    die wolk vind ik prachtig! op insecten ben ik niet zo dol (die vliegen met oranje zijn nog wel oke maar met zo’n druppel en die joekels van ogen bbrrrrr
    groetjes!!

  2. Margo avatar

    Wat heb jij tegen blauwe lucht en witte wolkjes???
    Die vind IK juist reuze schattig. Vooral als er koeien voor staan. Mooie koeien die van die schattige snuiten hebben. Die heb ik gisteren gefotografeerd!
    En die ene vlieg is gewoon bellen aan het blazen Marmein! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *