"); tmp.close(); image_popup.focus(); return false; } //]]>

IMG 5437 copy

Toen ik gisteren thuis kwam zag ik in een bak met plantjes wat bewegen. Ik keek nog eens goed en zag ineens een kopje boven het groen uitsteken, de snavel gevuld met grond. Langzaam bewegend opende ik de voordeur, in de verwachting dat de merel wel weg zou vliegen zodra ik de deur open deed. Maar madam ging rustig door met haar werkzaamheden, al was er hooguit twee en een halve meter tussen haar en mij.

Eenmaal binnen was het eerste wat ik deed natuurlijk de camera pakken om om het hoekje van de deur een foto te maken.

Nadat ze genoeg verzameld had vloog ze weg om even later terug te komen om nogmaals een snavel vol bouwmateriaal op te halen. Er vlak bij heb ik een bankje staan en ik besloot daar maar eens met de camera te gaan zitten, wie weet liet ze zich ook dan fotograferen. En ja hoor, het duurde niet lang of ze was weer terug.

IMG 5460 copy

Er werd driftig rond gepikt in de potjes met alle jonge plantjes die voor het planten nog even in het water stonden, en elke keer weer vloog ze weg om het nest verder te bouwen.

IMG 5465 copy

Van al dat werken en zand in de snavel werd ze dorstig dus moest er even gedronken worden uit het vogelbad.

IMG 5443 2 copy

IMG 5444 copy

Meneer Merel stak geen snavel uit, die volgde haar alleen maar op de vleugel en keek toe. Doodsbenauwd dat ze vreemd zou gaan denk ik.

IMG 5473 copy

Uiteindelijk nam mevrouw nog even een bad, nu het toch klaar stond kon daar maar beter gebruik gemaakt van worden nietwaar?

IMG 5481 copy

IMG 5513 copy

Toen ik later op de dag weer eens keek bleek het potje van de geranium helemaal leeg te zijn en lag het plantje er naast op de grond.

Ik heb er ook een korte opname van gemaakt, zo kun je zien hoe fel ze inhakte op de potgrond.

 

3 reacties op “24 April, zondag”

 1. Goeiemorgen Marmein,
  Wat een feest om te zien hoe moeder merel aan het werk is .
  Ik heb altijd een tuin gehad ,en kon dan ook van deze dingen genieten. Maar nu woon ik 4 hoog in een mooie bejaarden flat . Maar kan via jouw site toch weer van de natuur genieten .
  En dat doe ik elke dag even
  Prettige Pasen en geniet ook verder van al wat je ontdekt Groetjes Tini Krebs

 2. Zo, dat zijn weer een paar mooie plaatjes! :-P Daar wordt een mens vrolijk van.

 3. Ja zo gaat dat met Merels :-| maar een mooi gezicht is het wel! Wees maar blij dat je geen Eksters hebt nestelen, dat heb ik wel bij mijn buren in de tuin en nu heb ik grote gaten in mijn gras van wel 20cm doorsnee, ze nemen gewoon stukjes graspol mee als bekleding van hun nest :evil:

Geef hier je reactie....


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: