"); tmp.close(); image_popup.focus(); return false; } //]]>

IMG 0113 copy

[exif=”wp-content/photos/IMG_0113_copy.jpg”]
Tussen de buien door liep ik door de tuin toen ik een klein blauw vlindertje op een salviabloem zag zitten. Ik ben even mijn camera gaan halen maar jammer genoeg zat het vlindertje nu wat meer aan de achterkant van de bloem waardoor ik er niet goed bij kon. Terwijl ik op het tuinpad op mijn knieën zat, ging ik steeds meer zien. Een vlieg op de vrouwenmantel, een vlinder op de witte salvia…..

IMG 0105 copy 1

Hoe hard het ook waait, vaak is er wel een kort momentje waarop de wind even wegvalt. Dat waren de moment waarop ik een foto kon maken, want het sprietje waar deze schorpioenvlieg zich aan vasthield was anders wel heel beweeglijk.

IMG 0095 copy

Op de salvia waar ik eerder de blauwe vlinder zag, hing ook deze bij. Er zat geen beweging in, misschien dat hij even uitrustte van zijn gevecht met de wind.

IMG 0153 copy 1

Ook de vlinder bleef zitten, waardoor ik rustig een foto van hem kon maken.

IMG 0172 copy

Op de margriet zat een kever die niets anders deed dan rondjes lopen rondom het hart van de bloem. Ik denk dat hij moed aan het verzamelen was om de wind te gaan trotseren.

IMG 0132 copy

Uit de kelk van een kleine geranium kwam een heel klein vliegje gekropen.

IMG 0179 copy

Zo zie je maar weer, om macrofoto’s te maken hoef je niet ver te reizen, wanneer je even stil zit in de tuin of op je balkon en rustig om je heen kijkt, ga je steeds meer zien.

 

1 reactie op “19 Juni, zondag”

  1. Mooi die scherptediepte (dof, bokeh) op die eerste foto!

Geef hier je reactie....


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: