"); tmp.close(); image_popup.focus(); return false; } //]]>

IMG 0578 copy 1

Ik heb genoten gisteravond. Wel was ik in eerste instantie teleurgesteld omdat ik gehoopt had op zo’n prachtige rolwolk voor de storm uit, maar die was er dit keer niet. Vanaf de rand van Westenholte had ik prachtig uitzicht op het naderende onweer. Op het wandelpad stonden heel wat mensen van het zelfde uitzicht te genieten.

IMG 0604 copy

Even leek het onweer aan de andere kant van de IJssel te blijven hangen, maar even later kwam hij er toch overheen. De wind werd ineens zo sterk dat ik nauwelijks nog kon blijven staan.

IMG 0637 copy

Ik ben vervolgens vanuit huis gaan fotograferen. De regen bleef nog even uit zodat ik gelukkig geen dicht geregend raam had. Het fotograferen van bliksem viel nog niet mee. Het eerste probleem was natuurlijk het moment, het tweede probleem de sluitertijd. Toen het eenmaal donker was, was dat makkelijk. Toen kon ik gewoon de camera op Bulb zetten waardoor de sluiter open bleef totdat ik de knop los liet nadat ik een flits zag.

IMG 0973 copy

IMG 1068 copy

IMG 1113 copy

5 reacties op “29 Juni, woensdag”

  1. mooi, nu zie je eens rustig in welke baan zo’n duimlang vuurbolletje door het zwerk flitst

  2. Ik dacht altijd dat de lucht scheurde!

  3. Mooi die bliksems!!

  4. Wat een ontlading,mooi grillig!

  5. Prachtige bliksemfoto’s, Marmein! Ik stond zelf ook in dubio om ze te gaan fotograferen want er waren heel wat ontladingen per minuut. Maar de harde regenbuien hielden me tegen helaas :oops:

Geef hier je reactie....


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: