5 Juli, dinsdag

Ja ja, ik had een bezoeker gisteravond, deze groene kikker zat zomaar op mijn tuinpad. In en op mijn vijver zitten al allerlei kevers, maar ik heb nog steeds geen kikkers als vaste bewoner. De kikker op mijn tuinpad geeft mij weer hoop op nieuwe bewoners. Het leuke van kikkers is dat ze of weg springen wanneer je er aan komt, of ze zitten doodstil. In het laatste geval kun je uitgebreid foto’s maken, mits je niet te veel snelle en bedreigende bewegingen maakt. Bij komend voordeel is dat katten een stil zittende kikker niet zien.  Was Xarak in mijn vorige woning gek op kikkers en bracht hij deze met regelmatig in huis om ze daar levend en wel los te laten, dit keer liep hij er rakelings bij langs en zag hij hem niet eens. Gelukkig maar, nu kon k er tenminste een foto van maken.

Pas na drie tikken op zijn achterste wilde de kikker pas een sprong voorwaarts maken, richting de vijver, zo volhardend kan een kikker zijn in het stil zitten. Nu maar hopen dat mijn vijver hem bevalt.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “5 Juli, dinsdag”

  1. nizetta avatar
    nizetta

    En alle kikkervisjes die in je vijver zaten? Zijn dat nog kikkertjes geworden?

  2. Marmein avatar
    Marmein

    Een paar zijn er kikkertjes geworden maar de laatste twee weken heb ik die niet meer gezien.

  3. Frida avatar

    Excellent capture!!

  4. Tanneke avatar

    Wat een prachtige foto! Hier ook honderden kikkervisjes en nu geen enkele kikker te bespeuren. Beetje vreemd, niet? Er zijn wel nog baby-salamandertjes, die zijn ook heel mooi. Leuke site, die ik graag vaker kom bezoeken!

  5. Aritha avatar
    Aritha

    Je hebt hem heel mooi vastgelegd! Wat een ogen!

  6. Marmein avatar
    Marmein

    Ik hoop zelf ook ooit salamanders in de vijver te krijgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *