"); tmp.close(); image_popup.focus(); return false; } //]]>

IMG 0681 2 kopi ren

Vorige week had ik een paar daagjes vrij. Eigenlijk om uit te rusten en wat klussen in en om het huis te doen. Maar woensdagmorgen was het zulk mooi weer dat ik toch maar besloot te gaan wandelen. Dit keer in het Speulderbos, op zoek naar de dansende bomen. Die heb ik helaas niet in grote getale gevonden, maar het bos was prachtig  dus een verloren ochtend was het zeker niet.

IMG 0684 kopi ren

Wat ik ook vond was een mooie sponszwam. Die had zijn beste tijd al gehad, gelukkig maar, anders had ik nog moeten besluiten of ik wel of niet een stukje mee zou nemen want het is een erg lekkere zwam.

Zo heel af en toe vond ik een toch een ‘dansende’ boom, een kromme boom waar het bos vol mee zou moeten staan.

IMG 0688 kopi ren

En zo hier en daar toch ook nog paddenstoelen, altijd weer leuk om te zien hoe ze net zo trots als de bomen boven het bladerbed uitsteken.

IMG 0690 kopi ren

En tussen al dat gebladerte op de grond kropen heel wat mestkevers rond. Stuk voor stuk even traag en sloom.

IMG 0729 kopi ren

Maar het meest in het oog springend waren toch de prachtige bospaden. Door de hoge bomen was het af en toe alsof je door een kathedraal liep.

IMG 0787 kopi ren

IMG 0792 kopi ren

Even rustend op een bankje kwam er een stel aangelopen. Man voorop, druk bezig een kaart te bestuderen, de vrouw er achter aan terwijl ze druk om zich heen keek. Of ik wist of dit de Peppelweg was (of zoiets). Een rare ervaring om midden in een bos gevraagd te worden naar de naam van een bospad.

IMG 0808 kopi ren

IMG 0839 kopi ren

Zo af en toe hoorde ik de wind door de boomkruinen waaien, ik hoefde dan niet lang te wachten op het naar beneden dwarrelen van de bladeren. Het zal niet lang meer duren voor alles kaal is geworden.

IMG 0829 kopi ren

3 reacties op “Nog even genoten”

 1. Ik kwam iedere dag even kijken of je de foto’s al geplaatst had, en daar zijn ze! Mooi warm tapijt van bladeren. Het is in een paar dagen gedaan met de blaadjes, vooral als het zoals de laatste dagen waait. Goed dat je nog even naar het bos ging.

 2. Heb een poosje niet gekeken op je blog. Ben nu blij verrast door al je mooie herfstfoto’s. Wat woon je toch in een mooi gedeelte van het land. Maar ook in Rotterdam en omgeving heb ik kunnen genieten van de prachtig kleurende bomen.

 3. Een top serie!

Geef hier je reactie....


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: