"); tmp.close(); image_popup.focus(); return false; } //]]>

IMG 3325 kopi ren

Afgelopen zondag ben ik even wezen kijken bij de Velderberg, ik was benieuwd of de weidebeekjuffers er al weer waren. En zo waar, langs een smal pad langs de Regge zaten talloze van deze juffers op gebogen rietstengels. Steeds wanneer ik dichterbij kwam vlogen ze op en was het alsof er donker gevleugelde elfjes om mij heen vlogen en waande ik mij even in een sprookjesland.

IMG 3376 kopi ren

Maar zo af en toe was er eentje die wel even wilde blijven zitten. Gelukkig lang genoeg om er een foto van te maken.

IMG 3321 kopi ren

De mannetjes zijn prachtig blauw, maar de vrouwtjes mogen er ook zijn met hun prachtige groene kleur.

IMG 3414 kopi ren

IMG 3384 kopi ren

En dan vlogen overal ook nog bleke waterjuffers rond met brede achterpootjes waardoor het leek alsof ze iets met zich mee sleepten tijdens het vliegen. Even zoekend op libellennet bleek het een blauwe breedscheenjuffer te zijn

IMG 3417 kopi ren

Het was weer heerlijk om er zo even uit te zijn. Ik doe dat tegenwoordig veel te weinig.

3 reacties op “Sprookjesland”

 1. marmein blij weer eens wat van je te zien ik heb er maandenlang naar uitgekeken.prachtig die juffers ,maar in werkelijkheid nog kleiner,ik hoopdat je er weer vaker bent.
  groetjes

 2. Dankjewel Cybergranny, en ik ga mijn best doen

 3. Leuk dat je er weer bent. De weidebeekjuffer vind ik een prachtige juffer. Je hebt er dan ook mooie foto’s van gemaakt.

Geef hier je reactie....


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: