"); tmp.close(); image_popup.focus(); return false; } //]]>

De moerbei in mijn achtertuin hangt vol met bessen. De meesten zijn nog lang niet rijp, de enkeling die bijna rijp is wordt meteen uit de boom geplukt door verschillende soorten vogels. Voor de meesten valt dat nog niet mee. De takken zitten vol bladeren, aan de onderkant hangen dan de besjes.

IMG 4875 kopi  ren

Sommige merels zoeken een lager punt op zoals bijvoorbeeld het houthok om vandaar uit naar boven te turen en een goede bes uit te zoeken. Vervolgens vliegen ze omhoog om dan heftig fladderend de moerbeibes te plukken.

IMG 4881 kopi  ren

De houtduif gaat zo iets zeker niet lukken. Eerlijk gezegd lijkt hij geen idee te hebben van hoe hij het wel voor elkaar zou kunnen krijgen.

IMG 4877 kopi  ren

Ik vraag mij af of het mij een keer gaat lukken om er bessen van te plukken. De meesten zijn al weg voor ze ook maar donker rood zijn, laat staan dat het eentje lukt om zwart te worden voor een vogel hem te pakken heeft. Jammer, want de bessen zijn erg lekker.

2 reacties op “Snoepen”

  1. Je kunt zijderupsen gaan houden!

  2. jouw foto’s worden echt door veel te weinig mensen gezien!

Geef hier je reactie....


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: