"); tmp.close(); image_popup.focus(); return false; } //]]>

Op de tweede dag in Dali zijn we de omgeving wezen verkennen. Ik had geen zin om mijn grote camera mee te nemen en dus ging de compactcamera in de jaszak. Achteraf spijt van gehad want de meeste foto’s waren bewogen.

We gingen eerst naar het oude stadje Shaping, waar we uitstapten bij de plaatselijke markt.

SAM 1777 kopi ren

Na even op de markt te hebben gelopen ben ik een van de zijstraatjes in geschoten, even weg van de drukte.

In de smalle straatjes waren oude poorten te vinden. Geen idee wat er zich achter deze poorten bevond maar mooi waren ze wel.

SAM 1727 kopi ren

SAM 1764 kopi ren

SAM 1753 kopi ren

Het dorp werd omringd door grote velden vol met rijst. Toch weer een heel ander gezicht dan een graanveld.

SAM 1765 kopi ren

Op veel plekken in China zagen we dat de geoogste rijst werd gedroogd door ze bijvoorbeeld over de vangrail langs de snelweg te hangen. Hier in het dorp werden ze eenvoudigweg tegen een muur gezet.

SAM 1725 kopi ren

In het dorp was ook een oude woning te bewonderen. Het was prachtig onderhouden en bestond uit talloze kamers rond 2 binnenpleinen. Ik had graag een kijkje willen nemen in de tijd dat hier nog in gewoond werd.

SAM 1736 kopi ren

Op de binnenpleinen stonden grote bakken met water. De weerspiegeling er van zou kwade geesten of draken op een afstand houden.

SAM 1734 kopi ren

SAM 1749 kopi ren

Na het bezoek aan het dorp zijn we nog met een boot het Erhaimeer opgeweest. Een lang meer dat blauw zou zijn en omzoomd door groene bergen. Helaas hadden we het weer niet mee en miezerde het lichtjes.

SAM 1783 kopi ren

Weer onderweg naar Dali zijn we nog gestopt bij de drie pagodes van San Ta Si, ze behoren de oudste gebouwen van China. De grootste van de drie is tussen 823 en 840 gebouwd.

SAM 1793 kopi ren

SAM 1796 kopi ren

 

Geef hier je reactie....


:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: