"); tmp.close(); image_popup.focus(); return false; } //]]>
oog.jpg

Mijn naam is Marjon Meinders, een 49-jarige vrouw uit Zwolle, waar ik sinds 1999 woon en werk. Ik ben geboren in Rijswijk, maar aangezien ik ben opgegroeid in Groningen en dochter ben van een Friezin en een Drenth, beschouw ik mezelf als noorderling.

Fotograferen is zolang ik mij kan herinneren één van mijn favoriete bezigheden geweest. Ik vind het heerlijk om met de camera op pad te gaan en bijzondere momenten vast te leggen. In mijn jeugd waren dat foto’s van familie (op familiefeestjes en uitjes ontkwamen de meeste familieleden niet aan een foto) later werden het fotos die ik maakte tijdens mijn reizen naar o.a. Afrika, Equador en Azië.

Maar sinds ik de macro-mogelijkheid heb ontdekt is er pas echt een wereld voor mij open gegaan. Eerst op kleine schaal, in mijn tuintje, maar de wereld daarbuiten lokte steeds meer. Op zoek naar fotogenieke plekjes kwam ik er achter dat de omgeving van Zwolle heel wat te bieden heeft. Het stroomdallandschap van de IJssel biedt ontzettend veel afwisseling en ook de noordelijke uitlopers van de Veluwe lenen zich erg goed voor fotowandelingen.

Gewend als ik ben voor elke vakantie een ander land uit te zoeken om naar toe te gaan, kon ik mij niet voorstellen dat het bewandelen van de zelfde paden in mijn omgeving mij kon boeien. Niets blijkt minder waar. Juist doordat ik die paden nu ken, weet ik ook wanneer het onder welke weersomstandigheden gunstig is om daar te gaan fotograferen.

Mocht je in contact willen komen dan kun je mij via email bereiken