Toen het gistermorgen wat beter weer leek te zijn ben ik er op uit gegaan. Natuurlijk naar mijn favoriete plekje De Dellen. Terwijl ik er heen reed leek het veel belovend: de zon begon zowaar te schijnen en overal hing een lichte nevel. Maar eenmaal bij het bos aangekomen had de zon de strijd met de wolken verloren.

Maar het bleef droog en er hing een heerlijk verstilde sfeer in het bos. Het dikke bladerdek op het bospad was nat en maakte niet het knisperende geluid van vers gevallen blad. De meeste paddestoelen waren verdwenen. Dit exemplaar was niet veel meer maar stond nog fier overeind.

Een oude, aangevreten  paddestoel

Een andere was nog heel vers en stond bovenop een boomstronkje te pronken.

Een jonge paddestoel in Januari

Op sommige bladeren die ik zag liggen zag ik een afdruk van een kleiner blad dat er waarschijnlijk ooit een tijdje op had gelegen.

Een afdruk van een klein blad op een groter blad

Zo tegen het eind van de wandeling kwam ik nog bij een stuk mos waarvan de zaaddoosjes allemaal gehuld waren in druppels. Daar kon ik natuurlijk niet zo aan voorbij lopen.

Een mosstengeltje met een druppel

In een van de druppeltjes lijkt wel een beestje te zitten. Alsof het had geprobeerd te schuilen onder het zaaddoosje maar van de regen in de drup is gekomen.

Zie ik nou een beestje in die druppel ?
Ik ben vandaag weer even aan het experimenteren geweest em heb van de fotowandeling een slideshow gemaakt. Weer eens wat anders dacht ik zo. Wanneer je rechts op de foto klikt ga je naar de volgende en links brengt je naar de volgende.