Ochtend

11 Januari, ochtend

Al tijden ben ik mijn regenbroek kwijt. Normaal geen probleem, want als het regende wanneer ik ergens heen moest pakte ik de auto wel. Maar bij mijn werk zijn alleen betaalde parkeerplekken, en dat is natuurlijk zonde van het geld. Eergisteren leverde mij dat dus een nat pak op waarop ik gistermiddag de stad ben in gefietst om een nieuwe regenbroek te kopen. Omdat ik om zes uur zangles had kon ik daarvoor mooi even een broek halen (of een lange regenjas, dat lijkt mij eigenlijk makkelijker).

Ik was verbaasd te zien dat 20 voor 6 al heel wat winkels gesloten waren. De meesten openen ook nog eens pas om half tien, wat nou langere openingstijden ? Helaas had de Hema geen regenbroeken meer. Alle schappen van de regenkleding waren leeg, zouden ook die weer uit de collectie verdwijnen ?

Vanmorgen zat er niets anders op dan weer een poging te wagen de broek te vinden. En zoals al eerder gebeurde dacht ik hem eindelijk gevonden te hebben, maar helaas, het was alleen het zakje maar waar hij in hoort te zitten.

Wat leek mij toch een logische opbergplaats nadat ik hem de laatste keer gebruikt heb ? Of zou ik hem ergens hebben laten hangen ? Hmm, die laatste gedachte is nog nooit eerder bij mij opgekomen.

14 gedachten over “11 Januari, ochtend

 1. Marmein…onze winkels gaan ook pas om half tioen open.
  Om de doodsimpele reden dat er geen mens komt voor half tien.
  in ons geval betekent dat een besparing van 3 keer een half uur een verkoopster.
  als je dat eens uitrekent wat dat in een jaar aan besparing oplevert is het de moeite hoor.

  We zijn nog wel tot 6 uur geopend maar vooral in de donkere maanden komt er na 5 uur ook niet veel publiek meer dus we denken er over om dan ook om half zes te sluiten.

  je hebt je regenbroek toch niet uitgeleend hè?????
  Heb je al in je rugzak gekeken???

 2. De winkel waar mijn moeder werkte, een sjieke kledingzaak gaat al zeker 20 jaar pas om 9:30 open. Klanten komen toch niet eerder. De langere openings tijden zijn er vooral voor de supermarkten.

 3. Ik denk dat de ANWB ook wel regenbroeken hebben…Ik heb zo’n poncho, en dan niet zo’n plastic dingetje maar een “echte”Erg prettig, alleen als de wind eronder komt lijk je wel een michelin vrouwtje…hihi.

 4. Wat dacht je van de Zeeman, die heeft hele goede regenpakken, ik weet niet of ze losse broeken hebben.
  En zou het niet kunnen dat die winkels al de hele dag dicht waren i.v.m. balansen?

 5. Ik heb mijn regenpak bij de Aldi gehaald. Koopje, 10 euro. Maar ik was vandaag niet zo slim om hem aan te trekken. Net in die hoosbui om 3 uur 🙁

  Volgens mij heb ik onlangs nog regenpakken gezien bij de Zeeman.

 6. Ik moet eens even kijken waar de zeeman is. Nadat ik bij de hema geen regenbroeken kon vinden ben ik verder gelopen maar kon de zeeman niet vinden. Morgen maar weer eens kijken, dan ben ik lekker vrij.

 7. Ook bij de uitgebreidere fietswinkels heb je regenkleding.
  (ik deed het ook zonder regenbroek deze week, mijn oplossing: Mijn sneldrogende wandelbroek aan onderweg, extra broek mee, op het werk omgekleed, uren vóór ik naar huis ging was de wandelbroek al droog)

 8. de Zeeman zit in de Assendorperstraat. (staat me bij dat je in Zwolski woont) Onderdelenhuis verkoopt ook regenspullen of een fietswinkel.
  Hij ligt vast op een handige plek waar je hem zo kunt pakken 😉
  :p

  groeten

 9. De zeeman had ik gezocht op de Assendorperstraat, maar ik kon hem niet vinden. Het onderdelenhuis, daar had ik nog niet aan gedacht (in fietsenwinkels vind ik ze altijd zo duur)

 10. Ik las laatst dat de H&M uit gaat breiden met het pand van de Zeeman. Wellicht dat die al vertrokken is ? Ik zal morgen eens goed opletten in ieder geval.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.