Al tijden ben ik mijn regenbroek kwijt. Normaal geen probleem, want als het regende wanneer ik ergens heen moest pakte ik de auto wel. Maar bij mijn werk zijn alleen betaalde parkeerplekken, en dat is natuurlijk zonde van het geld. Eergisteren leverde mij dat dus een nat pak op waarop ik gistermiddag de stad ben in gefietst om een nieuwe regenbroek te kopen. Omdat ik om zes uur zangles had kon ik daarvoor mooi even een broek halen (of een lange regenjas, dat lijkt mij eigenlijk makkelijker).

Ik was verbaasd te zien dat 20 voor 6 al heel wat winkels gesloten waren. De meesten openen ook nog eens pas om half tien, wat nou langere openingstijden ? Helaas had de Hema geen regenbroeken meer. Alle schappen van de regenkleding waren leeg, zouden ook die weer uit de collectie verdwijnen ?

Vanmorgen zat er niets anders op dan weer een poging te wagen de broek te vinden. En zoals al eerder gebeurde dacht ik hem eindelijk gevonden te hebben, maar helaas, het was alleen het zakje maar waar hij in hoort te zitten.

Wat leek mij toch een logische opbergplaats nadat ik hem de laatste keer gebruikt heb ? Of zou ik hem ergens hebben laten hangen ? Hmm, die laatste gedachte is nog nooit eerder bij mij opgekomen.