Jawel, het is mij eindelijk gelukt: Marmein heeft een regenbroek. Toen ik gisteren naar huis fietste, ben ik even doorgereden naar het centrum om bij de halfords te kijken. En jawel, er lag niet veel, maar voldoende.

Aan de kassa begon de kassier uit te leggen dat het een hele mooie broek was. Hij had zelfs ritsjes en reflectiestrepen onder aan de pijpen. Door de ritsjes zouden ze makkelijk over de schoenen heen schuiven. En oja, er zat ook nog een klittenband onder aan de pijp zodat de broek mooi aan sluit op de schoenen.

De man wilde het zo graag laten zien (ik had net aangegeven dat ik de broek nog niet aanwou) dat ik even later toch maar besloot de broek aan te trekken. Het regende nog steeds, dus waarom niet. En zo stond ik even later met een regenbroek aan in de winkel tussen de aanbiedingen van autolampjes en skiehoezen, met een man op zijn knieën die als een modespecialist de ritsen dichtdeed, de bandjes aansloot en de plooien recht legde. Alleen de passpiegel ontbrak nog.

Het was trouwens maar goed dat ik de broek toch had aangedaan, toen ik net op de fiets zat brak me er toch een hoosbui los ! (Dezelfde als die van Frank). Met een jas die 3 kilo zwaarder was van de regen maar met droge broek kwam ik eindelijk thuis.