Wat ging (en gaat ) het er vandaag aan toe he ? Ondanks het slechte weer gaan sommige dingen gewoon door. Zoals de fotosessie van dit bruidspaar op het plein. Ze konden amper rechtop blijven staan. Ik heb nog even geprobeerd het raam open te zetten zodat ik een goede foto van hen kon maken, maar de wind stond er pal op. Ik moest met mijn hele lijf er tegen aan gaan hangen om het raam weer dicht te krijgen.

Natuurlijk zijn er ook weer mensen die tijdens een storm met een paraplu op stap gaan, het duurde dan ook niet lang voor er uit diverse prullebakken een plu stak.

Zo tegen kwart voor vier keken mijn collega’s en ik naar buiten: het onweerde, er was zware slagregen en fietsers stapten af omdat ze niet meer vooruit kwamen. Mijn geluk was dat ik de wind in de rug zou hebben. We besloten maar wat vroeger naar huis te gaan, voor de storm erger zou worden.

Eenmaal in mijn regenpak en de fiets uit de stalling, leek de storm ineens te gaan liggen. Verderop was zelfs blauwe lucht te zien. Behalve een brug die niet meer werkte en een omweggetje vanwege een gaslek bij de watertoren, waren er geen noemenswaardige dingen onderweg.

Ik was nog geen half uurtje thuis toen Buurman3 aanbelde: even verderop waren de sierstenen van een flat afgeblazen. Over een hoogte van ruim tien meter waren de bakstenen naar beneden gevallen.

Omdat nog een groot deel van de stenen aan de muur vast zat maar gevaarlijk uitstak was de weg er onder afgezet.

Natuurlijk waren er heel wat mensen om te kijken, het is nou eenmaal iets wat je niet al te vaak ziet.

Een van de omstanders vertelde mij dat de eigenaar van de auto vandaag wat eerder naar huis is gekomen vanwege de storm. Heeft hij nou het geluk dat hij niet meer in de auto zat toen de boel naar beneden kwam vallen, of pech dat hij wat eerder naar huis is gekomen ?

Ik kreeg zojuist een telefoontje dat de volleybalwedstrijd van vanavond niet door gaat. Dat is ook wat. Had ik er op gerekend om vanavond weg te zijn, blijk ik nu met mijn verjaardag toch thuis te zijn. Ik ga maar even wat lekkers voor bij de borrel halen.