Landschap

Avond

Aan het eind van de werkdag kleurde de lucht mooi oranje. Nog mooier is dat ik aan de westkant van Zwolle werk. Even fietsen en ik ben bij de IJssel met uitzicht op de zonsondergang. Nog even had ik getwijfeld of ik wel zou gaan, morgen kon ook toch nog wel ? Maar ik besloot niet te lui te zijn en ben richting zonsondergang gereden.

Ik moest nog aardig hard fietsen om nog net het staartje van de zonsondergang te kunnen zien.

Maar het was de moeite waard.

16 gedachten over “Avond

 1. Hallo ex web-logster,

  Kwam even kijken op je web-log en ik zag dat je al een tijdje bent gestopt.
  Ik kan me nog herrinneren dat je werk zocht en voor een gesprek ging. Dit is al lang geleden.
  Nog steeds maak je geweldige foto’s, waar een ieder van kan genieten.
  Leuk om af en toe even te komen kijken en te lezen dat je nog steeds erg vroeg gaat fotograveren.

  Groeten van ook een ex web-logger (mooiepoesjes.web-log.nl) André Woortman
  (Ook noordeling oet Loppersum)

 2. Dit was zeker de moeite waard. ’t Zijn weer hele mooie foto’s geworden. Ook de andere foto’s van vandaag zijn schitterend.

 3. Zeer zeker de moeite waard alleen jammer dat van de onderste twee de horizon naar rechts wegzakt.

 4. Prachtige foto’s van een winterse dag. Geweldig de daarbij behorende zonsopgang en zonsondergang. Die maken zo’n dag ook speciaal.

 5. Hoi Marmein,
  je hebt weer een mooi plekje gevonden daar langs de IJssel, ik stond een eind verderop, heb het zelfde schip voorbij zien varen, maar mijn opnames zijn toch een stuk minder geslaagd, het gaat er om, het juiste, fotogenieke plekje te vinden, dat is je weer goed gelukt.
  mvg.
  fvn.

 6. Ik stond hier ongeveer 500 meter voorbij het spoor (gezien vanaf het Engelse Werk) Morgen heb ik een dagje vrij genomen. Ik hoop wel dat het dan nog een beetje mooi weer is. 🙂

 7. Dan bedank ik je hartelijk dat je toch even op je fiets bent gestapt richting avondrood.
  Ze zijn mooi. Het is zo prachtig daar bij de IJssel.

 8. Hoi Marmein,
  door het hoge water hoefde je dus niet helemaal naar de rivier te lopen, ik was op dat stukje dijk bij de IJsselcentrale, lekker dicht bij huis.
  Veel plezier morgen, we zullen de foto’s wel weer zien.
  mvg.
  fvn.

 9. @Frank: Ik vind je foto prachtig, vooral hoe het licht door het riet heen schijnt.

  En nog even over je vraag over zon: het enige wat ik daarop kan bedenken is een verloopfilter gebruiken tijdens de opname. Zelf heb ik dat nog nooit gebruikt maar het werd mij door een foto-clublid geadviseerd toen ik een foto liet zien met overbelichting door de zon.

  Omdat ik zelf niet zo een filter heb, draai ik mijn camera wat, zodat ik de zon ontwijk.

  Of je neemt de foto iets later, zodra de zon ergens achter is verdwenen. Grote kans natuurlijk dat je dan niet dat licht door de rietpluimen hebt.

 10. Deze is even voor Frank: ik heb, nieuwsgierig als ik ben, ook even jouw foto’s bekeken, en het is inderdaad een prachtige foto, wat een heerlijke rust en weidsheid ademt het. Prachtig van kleur ook. Ik kon er even niet zo snel achter komen waar ik daar een reactie kon plaatsen, dus ik misbruik even Marmeins site hiervoor!
  Marmein: verloop filters had ik nog nooit van gehoord, maar lijkt me heel handig! Ik vraag me af of je met een polarisatiefilter hetzelfde kunt bereiken.

 11. Is een polarisatiefilter niet gewoon een ‘verloopstukje’ voor je camera (dus verloopfilter)?
  Misschien een domme gedachte, maar ik ben er (ook) niet zo in thuis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.