Gisteravond wou ik net naar bed gaan toen ik een soort van geritsel hoorde. “Goh”, schoot het door mijn hoofd, “het hagelt”. Maar ergens vond ik het ook geen hagelgeluid. Zo af en toe viel het geluid weg, om even later weer terug te komen. Ik deed de muteknop van de TV even uit om beter te kunnen luisteren.

Opdat moment hoorde ik pas dat het geluid niet van de ramen afkomstig was maar van onder de verwarming. Het was duidelijk een krabbelend geluid. Gatver, het zal toch niet een muis, of erger een rat zijn ? Xarak was ondertussen wakker geworden en had het geluid ook gehoord. Met een grote sprong belandde hij vlak voor de verwarming en stak zijn neus er onder. Heel even stopte het gekrabbel. Zou ‘het’ op de vlucht zijn geslagen ? Zat het in de kruipruimte en zocht het nu een ander plekje om mijn kamer binnen te gaan ?

Wat was ik blij met mijn grote stoere kater die de oorzaak verder onderzocht toen even later het gekrabbel op de zelfde plaats weer verderging. En ja ! Meneer zag wat. Zijn poot schoot onder de radiator, had iets te pakken, en liet het weer los. Ik kon nog net iets lichts zien. Gatver, een muisje ? Als Xarak hem nu maar mee naar buiten neemt……

Weer ging die poot er onder, dit keer klonk er een verschrikte piep……. en met een grote sprong kwam dit er onder vandaan