Allerlei

Nou ja……….

Gisteravond wou ik net naar bed gaan toen ik een soort van geritsel hoorde. “Goh”, schoot het door mijn hoofd, “het hagelt”. Maar ergens vond ik het ook geen hagelgeluid. Zo af en toe viel het geluid weg, om even later weer terug te komen. Ik deed de muteknop van de TV even uit om beter te kunnen luisteren.

Opdat moment hoorde ik pas dat het geluid niet van de ramen afkomstig was maar van onder de verwarming. Het was duidelijk een krabbelend geluid. Gatver, het zal toch niet een muis, of erger een rat zijn ? Xarak was ondertussen wakker geworden en had het geluid ook gehoord. Met een grote sprong belandde hij vlak voor de verwarming en stak zijn neus er onder. Heel even stopte het gekrabbel. Zou ‘het’ op de vlucht zijn geslagen ? Zat het in de kruipruimte en zocht het nu een ander plekje om mijn kamer binnen te gaan ?

Wat was ik blij met mijn grote stoere kater die de oorzaak verder onderzocht toen even later het gekrabbel op de zelfde plaats weer verderging. En ja ! Meneer zag wat. Zijn poot schoot onder de radiator, had iets te pakken, en liet het weer los. Ik kon nog net iets lichts zien. Gatver, een muisje ? Als Xarak hem nu maar mee naar buiten neemt……

Weer ging die poot er onder, dit keer klonk er een verschrikte piep……. en met een grote sprong kwam dit er onder vandaan

18 gedachten over “Nou ja……….

 1. Zoals hij/zij kijkt zou ik er ookniet gerust zijn.Wat kan zo’n beest gemeen kijken.Sterkte toegewenst.Groet Hugo.

 2. Ik denk je-weet-wel Marie-Claire. Alle kikkers in mijn huis worden hoogst persoonlijk door meneer naar binnen gebracht 😕

 3. Hè bah,
  ik durf niet te kijken, ben blij dat je de foto niet rechtstreeks op de homepagina hebt geplaatst, zondag jl. zag ik ook een muis, in m’n tuin, toen werd ik al een beetje bang, ik riep m’n dochter om ook even door het glas naar dat muisje te kijken, ze gilde het uit, ik doof aan één kant, m’n arm helemaal blauw geknepen en mevrouw lag met haar voeten in de hoogte op de bank.
  mvg.
  fvn.

  o, ik lees dat het een kikker is, denk ik.

 4. M’n bed controleer ik nog net niet, maar wel altijd mijn schoenen! Voordat ik die aantrek, keer ik ze eerst om en inderdaad ja, uit angst dat er een muis of een kikker in verstopt zit!

 5. Volgende keer zo`n nachtelijk bezoek van een kikker eens belonen met een kus?????????????

 6. En gekust..??
  misschien was hij wel veranderd in die sexy man
  die je al dagen als foto met je meedraagt 😎

 7. hahaha…kzie het helemaal voor me….
  Jouw Xarak lijkt zo vreselijk veel op mijn Zwart….en niet alleen uiterlijk….

 8. Hallo Marmien.

  Dit was even schrikken, ik durfde niet te kijken en zij tegen me zelf, dit moet wel een spin zijn? maar nee gelukkig niet.
  Want ik heb bang voor spinnen, als wij op de bank zitten en mijn man kijkt en eens naar de grond, dan zijn mijn beenen en een rap tempo om hoog. 😯
  Maar toch heb ik mij voorgenomen, om spinnen te fotograferen. Ik begin met een kleine,maar weet niet waneer?
  dit is wel een heelmooie foto, je zat er toch niet dicht op ❓
  Groetjes Anneke Siepel .

 9. Kikkers hebben in deze situatie de gewoonte om doodstil te gaan zitten. Kan ik mooi de tijd nemen om een foto te maken en om een langere sluitertijd te nemen (de camera kon ik mooi op de grond zetten.)

  Ik denk dat ik er zo’n 15 a 20cm van af zat. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.