Nog even doorgrazen en dan is het weer weekend. Wat vliegen de dagen toch voorbij. Deze foto heb ik gistermorgen gemaakt terwijl ik in het hoge natte gras stond. Terwijl ik daar wat worstelde met de camera hoorde ik achter mij ineens lawaai op het schelpenfietspad dat langs het weiland loopt.

Een jongen van een jaar of 14 was van zijn fiets gevallen en er met een grote sprong weer op gesprongen. Ten minste, ik dacht dat hij was gevallen. Zo’n 20 meter verderop zag dat hij zijn fiets ophoog trok zodat hij alleen met het achterwiel op de grond stond, vervolgens sprong hij achterwaarts van de fiets, nam een paar stappen en sprong weer op het zadel. Dat deed hij verder op weer, en weer, en weer. Een maf gezicht zo een springende fietser in het half donker om acht uur ’s morgens.

En de schapen graasden rustig door.