Super irritant vind ik het, en toch hoop ik elke keer weer eentje te vinden die wel navulbaar is. Ze zijn zo handig, die aanstekers met een lange snuit. Waxinelichtje in de houder (die bij mij allemaal hoog zijn), langsnuitige aansteker erbij en klaar.

Probeer dat maar eens met een lucifer. Of je steekt eerst het waxinelichtje aan en laat het op hoop van zegen vallen in de houder. 9 van de 10 keer waait het vlammetje uit. Probeer je het lichtje aan te steken terwijl het al in de houder zit, dan komt er roet op het glas. En dan zit je natuurlijk met zo’n luciferstokje. Als niet-roker heb ik geen asbakken in de kamer dus moet ik naar de keuken om mij van dat stokje te ontdoen. En maar hopen dat hij afgekoeld is wanneer ik hem in de afvalbak gooi.

De laatste manier hoe je al helemaal niet te proberen met een gewone aansteker. Dan brandt je geheid je duim.

Terug bij het eigenlijke probleem: bestaan ze eigenlijk wel ? Navulbare aanstekers ? Ik heb er al talloze gehad en bij geen enkele is het gelukt om hem na te vullen.