14 Februari, ochtend

Super irritant vind ik het, en toch hoop ik elke keer weer eentje te vinden die wel navulbaar is. Ze zijn zo handig, die aanstekers met een lange snuit. Waxinelichtje in de houder (die bij mij allemaal hoog zijn), langsnuitige aansteker erbij en klaar.

Probeer dat maar eens met een lucifer. Of je steekt eerst het waxinelichtje aan en laat het op hoop van zegen vallen in de houder. 9 van de 10 keer waait het vlammetje uit. Probeer je het lichtje aan te steken terwijl het al in de houder zit, dan komt er roet op het glas. En dan zit je natuurlijk met zo’n luciferstokje. Als niet-roker heb ik geen asbakken in de kamer dus moet ik naar de keuken om mij van dat stokje te ontdoen. En maar hopen dat hij afgekoeld is wanneer ik hem in de afvalbak gooi.

De laatste manier hoe je al helemaal niet te proberen met een gewone aansteker. Dan brandt je geheid je duim.

Terug bij het eigenlijke probleem: bestaan ze eigenlijk wel ? Navulbare aanstekers ? Ik heb er al talloze gehad en bij geen enkele is het gelukt om hem na te vullen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

12 reacties op “14 Februari, ochtend”

 1. Margo avatar

  Jazeker bestaan ze… ik heb er een! De eerlijkheid gebied te vertellen dat ik ‘m nog niet heb bijgevuld, maar als ‘leeg is ga ik er gewoon mee naar een sigarenboer. Ik heb ‘m ook voor de lichtjes die uitgaan als ze in het glas vallen. 😀

 2. Hendrika avatar
  Hendrika

  Ja Marmein, ze bestaan! Ik heb een navulbus (verkrijbaar bij een ‘sigarenboer’), daar zitten verschillende spuitkopjes bij. Het is even uitproberen welke spuitkop bij je aansteker past , maar dan is het heel simpel. Moet jij als ’techneut’ 😉 zeker kunnen!!

 3. Marmein avatar

  Dat is dus het frustrerende: ik heb zo’n bus, met een stuk of zes opzetstukjes, en geen een heeft ooit gewerkt op welke hervulbare aansteker dan ook. 😈

 4. Hendrika avatar
  Hendrika

  Hou je de spuitbus wel op de kop, dus met de spuitmond naar beneden??? Bus niet schudden. ’t Werkt ècht wel! (Bij mij tenminste wel).:lol:

 5. tto avatar
  tto

  Handrika heeft gelijk, bus op de kop en spuiten maar.
  meestal vul ik ze zonder een opzetstuk te gebruiken.
  het lijkt mij dat het exemplaar op de foto ook te vullen is.
  😯

 6. Stien avatar

  We hebben een navulbare bij Casa gekocht. Alleen is hij nog niet leeg 😉

 7. Geert avatar

  Ja, navulbussen bestaan, maar……
  ze werken niet. Voor geen meter. Bij mij niet tenminste. De keukenla ligt nu vol met lege navulbare aanstekers.

 8. jantien avatar

  ik heb laatst een navulbare langsnuitig-en-ook-draaibare aansteker gekocht bij Blokker, na het vuurwerk aansteken weer bijgevuld en het werkt prima! (Ik ben hem alleen nu elke x kwijt omdat mijn zoon zijn wierook ermee aansteekt, wat trouwens wel weer een lekker nostaligisch luchtje in huis geeft):mrgreen:

 9. henny avatar
  henny

  Ja ze bestaan! Ik heb al jaren een navulbare aansteker van Tefal, die gevuld kan worden met gas uit een spuitbus. In mijn geval Universal refined lighter GAS van het merk Royal en gekocht bij een kiosk c.q. sigarenboer annex snoepwinkel. En ik? Ik ben zeer tevreden over de aansteker en de navulbaarheid daarvan.

  Groetjes.

 10. gewoon ikke avatar

  Ik heb gewoon een koopje van het Kruidvat…..
  Zwart met staal…..
  Navulbaar!
  En de navulbus werkt ook prima!

  Ik gebruik hem elke dag…..
  Ook voor mijn gaspitten…..
  En dus voor die irritante, maar oh zo mooie waxinehouders!

  Groetjes ikke

 11. joekie avatar

  Ik heb er een van de Appie, lekker goedkoop (2 euro dacht ik) en een prima ding.

 12. k@rin avatar

  Herkenbaar verhaal, ik heb er ook veel liggen die toch niet te vullen zijn. Maar ik heb er nu een van de Xenos en daar lukt het wel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *