19 Februari, ochtend

Ik was het al helemaal vergeten, maar vorige week had ik bedacht dat ik wel weer eens kon proberen met iets anders te ontbijten: yoghurt met muesli. Dat was vanmorgen niet zo’n succes. Het is nogal kauwen voor je het weggewerkt hebt en tegen die tijd is de cappuccino alweer koud.

Morgen maar weer een nieuwe poging: eerst de muesli wegwerken en daarna de cappuccino zetten. Ik zag trouwens net op de macro-opname dat er aardig wat suiker op die muesli zit. Hm, als alles op is toch maar weer naar de krentebolletjes.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “19 Februari, ochtend”

 1. Margo avatar

  Probeer eens Kellogs Special (je hebt het nu ook al van andere merken). Daar kun je ook vruchtjes doorheen doen. Ik vind dat een goed begin van de dag, en mijn Senseo is net op drinkbare temperatuur als ik mijn bakje leeg heb!:smile:

 2. RoMein avatar

  ik eet liever een krentenbol, die zure yoghurt op de nuchtere maag…bluhhh

 3. mariekefotografeert avatar

  Die suiker maakt het wel extra krokant en lekker.

 4. frank avatar

  Wie weet hoeveel suiker er in een krentenbol zit,
  het gaat allemaal om de calorieën.
  mvg.
  fvn.

 5. gusta avatar
  gusta

  Hoi Marmein,
  Nee, Muesli, en zeker gesuikerde vormen zijn ook niet mijn ding (ik ben diabeet). Mijn favoriete en snelle en lekkere en warme ontbijt is het volgende:
  twee eetlepels havermout(of havervlokken uit het reformhuis) in een ruime kom met een eetlepel kleingesneden grdoogd fruit (ik koop dat kant en klaar bij de DEKAmarkt). een snufje zout erbij en net onder koud water zetten en in de magnetron ermee voor 2 en een halve minuut. Dan is het gaar en vul ik het aan met een eetlepel gemengde zaden (gelijke delen zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en gebroken lijnzaad) en zoveel koude yoghurt (maar je kunt ook elk ander melkprodukt nemen waar je de voorkeur aan geeft) als je lekker vindt en zodat het geheel lekker op eettemperatuur is. De havermout is gaar maar niet klef en de rest maakt het hartstikke lekker. Je kunt er ook wat verse bessen of geraspte appel, kaneel of wat je maar lekker vindt doordoen, voor variatie en lekker. Zo klaar , warm in de buik en ik kan er een ochtend op verder, terwijl het ook nog eens beregezond is.
  Ideetje? Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *