Ochtend

27 Februari, ochtend

Vanmorgen was ik vroeg wakker. Mooi op tijd om even een cappuccino te drinken en daarna even op de fiets te stappen om naar de zonsopkomst te kijken. De zon had vandaag geen zin om er iets spectaculairs van te maken.

Net toen ik van de fiets stapte verkleurde de lucht een beetje naar pastel roze, niet veel later werd alles al weer bleek. Gelukkig waren die paar secondes genoeg om een paar foto’s te maken.

En ook gelukkig kun je met je camera iets meer drama aan de lucht geven:

Op deze foto zie je de zonsopgang van vanmorgen met de standaard instellingen van de camera :

Voor onderstaande foto heb ik de camera op 2.0 onderbelichting gezet.

Bij beide foto’s heb ik de top van de bomen gebruikt om de belichting te meten.

7 gedachten over “27 Februari, ochtend

 1. Ik vind de eerste het mooist, de tweede vind ik ietwat te onscherp. Knap hoor om zo vroeg op de fiets te stappen!
  Ik was wel vroeg op, maar heb dan nog niet de energie om dat te doen….

 2. Hoi Marmein,
  ik heb laatst hetzelfde gedaan als jij, flink onderbelichten dus, geeft veel beter resultaat bij dit soort landschappen, ook meer de werkelijkheid, als ik niet onderbelicht met n’n marmein-camaraatje lijken de foto’s zo onwerkelijk, kan ik ze zo weggooien, dan denk ik, dit heb ik toch niet zo gezien.
  mvg.
  fvn.

  ps. ga vooral door met dit soort lessen, hier kan ik (kunnen we) nog veel van leren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.