Fotowandelingen

Zondagwandeling

Afgelopen zondag ben ik met Veldje wezen wandelen in de omgeving van Ommen. Een prachtige omgeving met een heel afwisselend landschap. Naarmate de wandeling vorderde werd het weer ook steeds beter. Qua onderwerpen om te fotograferen werd het weer een heel onverwachte wandeling. Zo zagen we deze afgeplatte stuifzwam (tenminste, ik denk dat hij zo heet)

De wind had de meeste druppels van die ochtend weggeblazen. Alleen op beschutte plekken en laag bij de grond waren er nog een paar te vinden. Nou ja, een paar……. Dit mos wist er wel raad mee.

En waar mos en berken zijn te vinden, vind je ook vaak het bekermosje.

Verderop liepen we onder een viaductje door toen ik meende iets blauws te zien. Het was een vreemde kleur waarvan ik het ene moment dacht het te zien en het volgende moment was het verdwenen. Maar eenmaal de ogen scherpgesteld op de wilde hyacint, zagen we er steeds meer.

En tussen die hyacinten waren ook dovenetels te vinden. Kleine bloemetjes maar heel mooi wanneer je ze van wat dichterbij bekijkt.

Het was wonderlijk hoeveel paddestoelen we zagen langs de route. Ik had verwacht jonge scheuten van allerlei planten en bomen te zien, maar nee, we liepen van de ene zwam naar de andere. De meeste zwammen die we zagen waren trilzwammen. Toen ik zojuist even controleerde of de onderstaande zwam inderdaad judasoor was, las ik dat ook deze een soort trilzwam is.

Na even langs de Regge gewandeld te hebben boog het pad af het bos in. Daar stond langs het pad een gigantische beuk. Zijn grote dikke wortels goed verankerd in de grond.

Hoog in de boom waren de sporen van stelletjes te zien die er ruim 50 jaar geleden waren geweest. Ooit moet het een geweldige klimboom zijn geweest, de inkervingen zaten op zo’n acht meter hoogte.

Nu leken de inkervingen vreemd hoog in de boom doordat de beuk in de loop der jaren heel wat takken heeft verloren. De reuzachtige takken op de grond leken meer op omgevallen bomen vanwege hun omvang.

Een van de takken was een waar paradijs voor paddestoelen, en natuurlijk voor een passerende fotografe met een macrolens. Helemaal als de zwammen ook nog eens druppels produceerden.

Mogelijk dat de druppels een voorbode waren voor jonge zwammetjes. Verderop op de tak waren weer zwammen te zien die een prachtig rode kleur hadden.

Na een steile klim waren boven weer druppels te vinden. Dit keer op een uitloper van een kamperfoelie die zijn best deed er als een franse lelie uit te zien.

Na even de weg geweest te zijn vonden we dan toch de uitkijktoren. Een hoog ding van waar af je de diepte in kon kijken.

Maar niet alleen de diepte natuurlijk, vanaf die hoogte konden we ook weer de Regge zien waar we eerder langs wandelden.

Tegen het eind van de wandeling zagen we wel een heel vreemd verkeersbord…..

img_1145.jpg

Natuurlijk heb ik weer veel meer foto’s dan in dit logje. Voor wie het uithoudingsvermogen heeft: veel plezier er mee !

[swf]data=”http://marmein.nl/wp-content/ommen.swf”, width=”680″, height=”500″[/swf]

12 gedachten over “Zondagwandeling

 1. Hahaha leuk bord.
  Ik heb trouwens wel eens iemand jonge kippies zien stelen. Toen ik er later melding van maakte bij de eigenaar had hij ze niet eens gemist 🙄

  Mooie foto’s weer 😎

 2. Jemig, wat een mooie serie. Dat is weer even flink genieten van zo veel moois in de natuur!!! Dank, dank, dank.

  (ps: je hebt weer een of andere instelling gewijzigd, want je log ‘zakt’ op mijn beeldscherm weer een heel eind naar beneden :???:).

 3. Ik was erbij en toch is het weer verrassend wat de foto`s zijn
  die klimop is erg goed gelukt…
  Ik ben wel voor een herhaling vond het en erg aangename route.

 4. Geen idee waardoor het komt Hendrika. Ik heb nu wat aanpassingen gedaan maar kan mijn schermresolutie niet groter dan 1024px zetten. Zie jij een verbetering ?

 5. Dit was weer genieten van je prachtige foto’s!!!! Bedankt Marmein

 6. Een schitterende serie. We hebben genoten.
  h.gr. van :Derk-Jan en Jetske 🙂

 7. Wauw Marmein, je hebt ons geduld op de proef gesteld, maar het was het wachten meer dan waard.
  Mijn favorieten: De wilde hyacint tussen de gevallen bladeren, het “oortje” en de wortels van de boom.
  Mooi!

  Groet.

 8. Ik vind je foto`s ook onder aan de pagina terug,
  ik kom tot de ontdekking dat ik foto`s uit je slideshow
  niet kan linken jammer maar helaas
  moet iedereen vanaf mij de foto`s maar gewoon bekijken 😉

 9. mooie serie marmein, echt genieten als ik die zie, wat een mooie dingen kom je toch tegen, en je hebt wel oog voor detail.
  prettig weekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.