Een mooie ochtend

Het was heerlijk vanmorgen, en dan kun je natuurlijk niet binnen blijven zitten. Een kort ritje naar de Agnietenplas levert dan heel wat fotoplezier op. Ik had bedacht dat de wilgen langs de plas wel eens katjes konden hebben met mooie druppels. Nog wat zonlicht er op en het feest zou compleet zijn.

Maar zoals zo vaak, loopt het weer anders dan je denkt. In het natte gras stonden overal madeliefjes. De meesten nog gesloten maar allemaal met prachtige druppels.

Zelfs het mos op de zanderige stukken had wat druppels verzameld.

Verderop in het gras vond ik nog een oud slakkenhuis. Glanzend van de dauw en bijna transparant van ouderdom.

Eenmaal bij de wilgen bleek het water in de plas zo hoog te staan dat de wilgen een flink eind van de oever af stonden. Hier op de open vlakte waren de wilgen nog niet zo ver als de wilgen die ik vorige week fotografeerde. Geen wilgenkatjes om te fotograferen dus.

Maar aan de waterkant zijn altijd wel veren te vinden. En ook die zijn vaak dankbare onderwerpen om te fotograferen.

En dan, eindelijk, zie ik speenkruid staan waar ik dichtbij genoeg kan komen om te fotograferen.

Wil je de andere foto’s die ik vanmorgen maakte ook zien dan kan dat via de slideshow. Ik ben nog steeds een beetje aan het zoeken naar een goede presentatie van de foto’s. Dit keer opent de slideshow in een nieuwe pagina voor een wat rustiger beeld. Eens kijken of dat bevalt.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

12 reacties op “Een mooie ochtend”

 1. Margo avatar

  Mooi, ik ben er ook even op uit geweest, zag ook overal pareltjes glinsteren. De zon schijnt bij mij zo fel naar binnen dat ik de foto’s nog niet goed heb kunnen beoordelen!
  Dat mos vind ik erg mooi! Leuk voor een grote prent aan de wand!:grin:

 2. Fotografe avatar

  Erg mooi Marmein. Op dit moment erg druk met de foto’s uitzoeken die ik eergisteren heb genomen, dus vanmorgen niet vroeg de deur uit geweest. Gelukkig heb jij dat voor mij gedaan. 😉
  De slideshow werkt wat mij betreft trouwens uitstekend!
  (wel zakt je pagina nog steeds ver naar beneden, maar misschien ligt dit aan resolutieinstelling van mijn scherm?)

  Groet.

 3. Marmein avatar

  Dat de tekst naar beneden springt ligt inderdaad aan de resolutie van je scherm, waarschijnlijk staat die van jou op 1280 of hoger. Omdat ik zelf die resolutie niet thuis heb en ik de fout dus niet kan reproduceren, kan ik hem niet oplossen. Nog even geduld tot maandag, dan kan ik op een ander beeldscherm kijken wat er gebeurd.

 4. GdM avatar

  die veren met druppels… schitterend…..
  en je siteshow op aparte pagina, dat gaat best, krijg alleen popup melding, maar dan kan ik m gewoon zien.

 5. Hendrika avatar
  Hendrika

  Ook weer een schitterende serie Marmein. Je verwent ons kijkers wel hoor met al die mooie afbeeldingen! Hoe krijg je het toch steeds weer voor elkaar??!! De laatste van het speenkruid vind ik héééél bijzonder mooi.

  (Je log ‘zakt’ ook niet meer, staat weer op de goede plek :lol:)

 6. FotoAnna avatar

  Dit is weer echt genieten !!
  Schitterend…
  Lieve weekend groetjes Anna 😀

 7. een fan avatar
  een fan

  Mooie foto’s Marmein, knap om dat madeliefje van onderaf te fotograferen. Ze hebben nog van die korte steeltjes. Wordt je fototoestel niet nat? Of heb je een speciaal foefje?
  vr. groeten.

 8. Gadisa avatar

  Hallo Marmein,

  Ik heb je fotolog al een tijdje in mijn rss feed staan en kom bijna iedere dag langs, toch vind ik de stap om een eerste keer te reageren altijd een beetje griezelig maar vooruit ik waag ‘m nu maar eens 🙂 …

  Je maakt prachtige macro’s … vooral de druppel macro’s zijn super.
  ik heb ook veel plezier van de powershot a80 gehad maar ben overgstapt naar de powershot s2 en nu kiekt mijn man met de a80, het uitklapbare schermpje is zo fijn, gelukkig heeft de s2 deze ook …

  Ik blijf zeker bij je langs komen!
  Groet
  Gadisa

 9. Marmein avatar

  Dankjewel Gadisa ! Heerlijk he ? Dat uitklapschermpje.

 10. Fotografe avatar

  Inmiddels is je blog weer normaal te zien, gelukkig.
  Geen idee wat je hebt veranderd, ik heb in ieder geval nog dezelfde resolutie.

  Groet.

 11. Marmein avatar

  Het zat hem in de foto met tekst er naast. Ik had de foto een beetje groot gehouden zodat de inkervingen op de boom nog leesbaar zouden zijn. Al met al werd het dus blijkbaar te breedt

 12. Fotografe avatar

  :wink:, en ik was al bijna van plan om mijn hele pjoeter overhoop te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *