Vanmorgen…

Omdat gisteravond werd gesproken over mogelijke mist in de morgen had ik mijn wekker iets vroeger gezet. Met wat moeite ben ik vervolgens vanmorgen mijn bed uitgerold om te kijken of er inderdaad mist te zien was. Helaas, niets te zien. Wat nu ? Eenmaal uit mijn bed stap ik er meestal niet meer in. En ach, het was maar een uurtje vroeger dan ik normaal opsta.

Ik besloot toch maar even op de fiets te stappen. In de stad is het vaak minder mistig dan op het open veld. En ik hoefde niet ver te fietsen om buiten de stad te komen. Mocht dat ook niets zijn dan kon ik zo weer naar huis voor een cappuccino.

Maar ook op het open veld was niets te zien. Dan maar terug naar huis ? Wat doe ik hier eigenlijk in alle vroegte op straat ? Maar nu ik toch op de fiets zat kon ik ook nog wel even door fietsen, je weet maar nooit wat je dan tegen komt.

Zowaar, ik had geluk, een eindje verderop, in een parkje waar ik nog nooit geweest was, hingen nevelbanken tussen de bomen en boven de vijver. Toch niet voor niets op de fiets gestapt.

De zon was nog net niet op en alles had in de koude ochtendlucht een blauwe kleur. Ondanks het weinige licht kon ik het toch niet laten om de rietpluimen met druppels op de foto te zetten.

Niet alleen het riet maar ook het gras had zich met druppels getooid. Sommige hadden waterdruppels, anderen weer ijsdruppels.

Terwijl ik al fotograferend verder wandelde, werd het om mij heen steeds lichter. De wolkenloze lucht gaf geen spectaculaire zonsopgang maar de lage nevel maakte dat weer wat goed.

Terugwandelend naar mijn fiets kom ik weer langs het riet met al zijn druppels. Dit keer is er meer licht en warmere kleuren en ik begin het afstruinen van de rietkraag weer van voren af aan. Nou ja, van achter naar voren eigenlijk.

En toch zie je weer hele andere pluimen en druppels dan op de heenweg. En ook deze laten zich rustig fotograferen.

Terwijl ik mij weer eens over een rietstengel buig hoor ik ineens een zwaar gesnuif achter mij. Een grote hond met een band om zijn snoet besnuffeld mijn broek. Nou heb ik het niet zo op honden en al helemaal niet wanneer een baasje ergens in de verte tevergeefs de hond roept en fluit. Gelukkig had de hond geen kwade uitstraling en sukkelde hij alweer snel naar zijn baasje. Kon ik weer lekker verder gaan fotograferen.

Om half acht was ik zo’n honderd foto’s verder en werd het tijd om naar huis te gaan. Ik trok mijn fiets uit de blubber waarin ik hem geparkeerd had en wilde het fietspad op lopen toen mijn oog op de bloeiende wilgenkatjes viel. Die kun je toch niet ongemoeid laten hangen ?

De camera dus maar weer uit de fietstas gevist en weer vrolijk verder gegaan met fotograferen.

Heerlijk toch ? Die gele pluimpjes.

Ik verbaas mij steeds weer over verschillende dingen tijdens een fototochtje als vanmorgen. Als eerste het feit dat ik steeds weer denk dat er vast niets bijzonders is te fotograferen en dat ik toch steeds weer wat tegenkom. En dan weer dat ik het gevoel heb een schat ontdekt te hebben terwijl op de wegen links en rechts van mij het verkeer voorbij raast. Twee verschillende werelden vlak naast elkaar. De een van stilte en schoonheid, de ander van lawaai en drukte.

Ook dit keer heb ik natuurlijk een slideshow gemaakt. Heel veel plezier met het kijken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

11 reacties op “Vanmorgen…”

 1. Ank avatar

  Helemaal geweldig stuk voor stuk alle foto’s. Overigens komen de laatste twee niet tevoorschijn! Ik ga nu ook op pad. ’s kijken of ik ook een paar mooie foto’s kan maken.

 2. Yogi avatar

  Ik moet toch ook eens een keer vroeger uit mijn bedje klimmen, wat heb je weer een prachtige foto’s gemaakt!!

 3. Frans avatar

  Hier sta je met plezier vroeg voor op wat een prachtig gezicht is dit.

  Gr. Frans

 4. Fotografe avatar

  Prachtige serie Marmein! Wat je beschrijft herken ik heel goed: als fotograaf leg je de details vast waar iedereen aan voorbij rent en raast. Gisteren stond ik een uur lang de zonsondergang te fotograferen, terwijl auto’s achter mij voorbij raasden en brommers voor mij langs zoefden. Maar, ik weet op dat moment ook dat ik een dag later zelf aan al dat moois voorbij vlieg, omdat we nu eenmaal allemaal deelnemers zijn aan die twee werelden.
  Het is maar goed dat jij, ik en vele anderen al die mooie en vooral speciale momenten vastleggen, zodat we er nog vaker van kunnen genieten dan “slechts” dat ene moment.

  Groet.

 5. Hendrika avatar
  Hendrika

  Ze zijn weer schitterend! Er valt altijd wel wat te fotograferen, als je het maar ZIET. Marmein, jij hebt een hele speciale kijk op de dingen. (Ik probeer ook wel eens ‘Marmeinse’ foto’s te maken, maar dat lukt nog niet zo, helaas…:sad:)
  Je serie van de kermis vind ik ook erg mooi: spelen met licht en beweging.

 6. Margo avatar

  Wat een kunstwerkjes! geweldig. Dat de twee werelden van de “kunstschatten” en de gewone wereld vlak naast elkaar liggen verwondert mij steeds weer.
  Mijn pc is gecrashed, er komt de komende dagen geen logje van mij… 👿

 7. Marie-Claire avatar

  Purrrachtig.. ik ben vanochtend al stilstaand in de file ook richting mijn camera gedoken en heb al rijdende ook foto’s genomen van de mist en de spectaculaire kleuren.. In Noord-Holland was het echt erg mooi..

 8. Lily avatar

  Tja, wat moet ik na voorgaande commentaren nog zeggen?
  Je hebt gewoon oog voor detail en compositie!
  Inmiddels behoort het bezoeken van jouw site tot mijn ochtenritueel, gewoon heerlijk wakker worden!
  Ga zo door…..:)

 9. Wielklem avatar

  Maar blijf selectief. Kies een van de twee ondersten bijvoorbeeld. Je selectie knapt ervan op en dat is beter voor het kijkritme.
  Voor de rest, complimenten.

 10. Wielklem avatar

  Maar blijf selectief / kritisch zijn. Ik zou zelf, hoe pijnlijk dan ook, drie foto’s uit de selectie gooien.
  Dat maakt ‘m puntiger en compacter: een fijner kijkritme.

 11. els avatar

  prachtig mooi marmein geniet steeds meeer van jouw mooe fotos
  probeer ook de tips te onthouden zo dat ik nog mooiere fotos kan maken heb hier al heel veel geleerd wil dat jouw nu toch even zeggen en ook jouw bedanken van hoe je naar de nartuur kan kijkn groetjes van els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *