Ochtend

Best lastig

Toen ik gistermorgen van mijn druppelsessie naar het werk fietste, ben ik nog even afgestapt om de vreemde bloemen van het groot hoefblad en een vroegeling (?) te fotograferen.

Weet je dat het best lastig is om macro foto’s te maken terwijl je de hik hebt ? Steeds wanneer ik af wou drukken moest ik hikken. Er waren dan ook heel wat pogingen nodig om een scherpe foto te krijgen.

8 gedachten over “Best lastig

  1. Nou het is je toch bijzonder goed gelukt. Heb je nu ook een statief of de rijstzak gebruikt?? Ik heb nu ook de super-macro voorzetlens maar vind het wel een stuk moeilijker om scherpe foto’s te maken ook omdat je de zoom gebruikt, maar mischien doe ik iets fout? ❓

  2. Heb je je camera wel op centrummeting staan ? Voor al bij macro is dat zeer aan te bevelen. En zoek ook duidelijke lijnen op om op scherp te stellen zoals de rand van een blad bijvoorbeeld.

    Ik heb voor deze foto’s geen statief gebruikt. Het hoefblad heb ik vanuit de hand gedaan, de vroegeling was zo klein dat ik de camera op de grond heb gezet.

    Een grote hulp was natuurlijk ook het zonnetje dat al aardig doorbrak, waardoor ik een snelle sluitertijd had.

  3. Mag ik vragen welk diafragma je hebt gebruikt? En sta je “ver” van je onderwerp af?

  4. Super! 😀
    Ik heb gehoord dat het drinken van een slokje water terwijl je je hoofd naar beneden houdt (best lastig, dus beter uit een flesje) goed helpt tegen de hik! Maar ach .. hoe vaak zal het voorkomen dat je net de hik hebt als je macroopnames maakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.