17 Maart, ochtend

Deze week mag ik spelen met de EOS400D van Achterbuurjongen1. Dat wordt weer diep door de knieën gaan om een macroopname te maken. In iedergeval in deze tijd nu alles nog maar net boven de grond uitsteekt.

Bij de camera zit alleen een kitlens. Gelukkig past daar mijn raynox lens weer op zodat ik toch nog dichter op mijn onderwerp kan komen.

Mijn eerste poging vanmorgen was niet erg succesvol. Maar dankzij de eos kon ik in iedergeval een opname buiten maken. Voor de powershot was er veel te weinig licht.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “17 Maart, ochtend”

 1. frank avatar

  Hoi Marmein,
  jammer dat het deze week niet best wordt wat het weer betreft,
  als je wil mag je mijn 70-300mm lens met stabilisatie ook wel uitproberen, dan doe eens wat anders dan met je compactje,
  geef maar een mailtje of belletje als je wilt.
  mvg.
  fvn.

 2. Jan avatar

  Leuk om een camera te leren kennen, wel even wennen denk ik. Omdat mijn camera al een hele poos in reparatie is heb ik van onze fotozaak een leentoestel gekregen. Is ook wennen, er zijn voor en nadelen maar toch zijn er vele verbeteringen. Groet. Jan.

 3. Margo avatar

  Ziggview nodig??:wink:

 4. Fotografe avatar

  Ben benieuwd wat je van deze camera vindt. Ik wist trouwens niet dat je een voorzetlens gebruikt voor je macro’s. Hoe krijg je die foto’s dan zo scherp? Heb al meerdere reviews gelezen op internet en de meeste gebruikers klagen over het niet scherp worden van de foto’s. Of moet je nog veel bewerken naderhand?
  Gewoon nieuwsgierig, omdat ik ook graag zou willen macroën (bezijden alle andere dingen die ik nog aan wil schaffen :wink:)

  Groet.

 5. Ina avatar

  Eeeehhh wat doet jou achterbuurjongen voor werk..??
  ik zou er dan ook eens solliciteren 😉

 6. Ed avatar

  Hoi Marmein, mocht je deze camera ooit zelf aanschaffen… Canon heeft een prima close-up lensje dat je voor ‘de kit’ schroeft. Geef zeer goede resultaten. Voor het ‘bukwerk’ gebruik ik zelf een hoekzoeker (van Canon).

 7. Marmein avatar

  Voor het scherpstellen gebruik ik de automatische scherpstelling van de camera. Hij is ingesteld op centrummeting zodat ik precies kan bepalen waarop ik scherpstel.

  De meeste camera’s staan standaard ingesteld op een meer-punts scherpstelling. Daarbij wordt om meerdere punten gemeten en vervolgens het gemiddelde berekend. Bij macro-opnames moet je dat niet hebben omdat je de achtergrond niet scherp wilt hebben.

 8. Achterbuurjongen1 avatar
  Achterbuurjongen1

  @Ina:

  Eh, ik werk sinds maandag bij de Gamma, bevalt me prima!:wink:

  @Marmein:

  Ziet er goed uit:wink:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *