19 Maart, ochtend

Het ging er gisteren knap heftig aan toe. Om de geleende EOS te testen ben ik er tussen de buien opuit gegaan. Door een regelrechte instinker zijn ze allemaal mislukt. Niet dat iker veel gemaakt had, door de harde wind kon ik nauwelijks stil blijven staan op de dijk.

De instinker was de preview (of hoe dat ook heet). Wanneer ik met mijn powershot een foto wil maken en de sluiterknop half indruk, kan ik direkt zien wat mijn instellingen met de foto doet. Met de eos wilde ik een foto van de prachtige luchten maken. Om het wat dramatischer te maken had ik een onderbelichting toegepast. Maar kijkend door de zoeker zag ik geen dramatisch effect, waarop ik nog meer ben gaan onderbelichten.

Door de zon kon ik niet goed op het display kijken en ik dacht dat de donkere foto’s die ik op het display zag kwam door het felle zonlicht. Eenmaal weer thuis bleken de foto’s allemaal heel donker te zijn. Weer een lesje geleerd dus.

Na alle waarschuwingen over violen die stukregenen heb ik vanmorgen even gecontroleerd hoe ze er bij staan. Een beetje vies maar gelukkig nog helemaal heel. Ze zien er teer uit maar kunnen blijkbaar heel wat hebben.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “19 Maart, ochtend”

 1. Fotografe avatar

  Jammer dat de foto’s onderbelicht waren. Wellicht helpt het om een volgende keer de histogram meteen te bekijken. Ook ik kan het resultaat (lees: hoe de foto eruit ziet) niet goed aflezen van het schermpje, dus ook ik heb meermaals verkeerde belichtingen toegepast. Ben nog steeds aan het stoeien en met “bijzondere” beelden pas ik een belichtingstrapje toe, zodat er altijd wel een juiste tussen zit.
  Ben wel benieuwd wat je uiteindelijk van de camera vond Marmein!

  Groet.

 2. Margo avatar

  Om bij fel zonlicht beter te kunnen zien wat het resultaat is van de instellingen nadat de foto gemaakt is, kun je beter even door de zoeker kijken, dan heb je last van invallend licht.

 3. Margo avatar

  GEEN last bedoel ik natuurlijk… :roll::lol:

 4. Jan avatar

  Hoplijk krijg je nog een herkansing om je leen-camera beter te leren kennen. Gelukkig hebben je viooltjes niet te veel geleden van het slechte weer en komt er beter weer. Groet, Jan.

 5. Eveline avatar
  Eveline

  Al doende leert men… en morgen gewoon weer een herkansing toch? 😆

  Na de sneeuw van vandaag liggen bij mij alle narcissen plat.
  Jouw viooltje ziet daarbij vergeleken er nog stoer uit! 😀

 6. frank avatar

  Hoi Marmein,
  je kan ook in RAW fotograferen, kan je achteraf je belichting aanpassen, net als op de camera, een ander voordeel is dat je de witbalans nog kan wijzigen, is soms ook wel handig.
  Maar ik kan me voorstellen dat het voor jou te veel werk is, omdat je de foto’s snel klaar moet hebben voor je website.
  mvg.
  fvn.

  ps die opmerking van Margo ❓ is op mijn Canon 350D niet mogelijk, denk ik. 🙁

 7. frank avatar

  hé, verkeerd icoontje, ik klikte op ❓ en kreeg 😕

 8. frank avatar

  ik klikte op het laatste icoontje, de vraagteken
  groetjesssssssssssssssssssssssssssssssss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *