Het ging er gisteren knap heftig aan toe. Om de geleende EOS te testen ben ik er tussen de buien opuit gegaan. Door een regelrechte instinker zijn ze allemaal mislukt. Niet dat iker veel gemaakt had, door de harde wind kon ik nauwelijks stil blijven staan op de dijk.

De instinker was de preview (of hoe dat ook heet). Wanneer ik met mijn powershot een foto wil maken en de sluiterknop half indruk, kan ik direkt zien wat mijn instellingen met de foto doet. Met de eos wilde ik een foto van de prachtige luchten maken. Om het wat dramatischer te maken had ik een onderbelichting toegepast. Maar kijkend door de zoeker zag ik geen dramatisch effect, waarop ik nog meer ben gaan onderbelichten.

Door de zon kon ik niet goed op het display kijken en ik dacht dat de donkere foto’s die ik op het display zag kwam door het felle zonlicht. Eenmaal weer thuis bleken de foto’s allemaal heel donker te zijn. Weer een lesje geleerd dus.

Na alle waarschuwingen over violen die stukregenen heb ik vanmorgen even gecontroleerd hoe ze er bij staan. Een beetje vies maar gelukkig nog helemaal heel. Ze zien er teer uit maar kunnen blijkbaar heel wat hebben.