Een eerste uitstapje

Eindelijk kon ik vanmiddag een eerste uitstapje maken met de EOS 400D van Achterbuurjongen1. Met de lens van Frank er stevig opgezet was ik van plan vogels te gaan fotograferen in het Engelse Werk. Nog op het bedrijventerrein zag ik een meerkoet in het water die driftig probeerde een appel te eten.

Denkend aan de verjaardagspartijtjes van vroeger kon ik mij indenken hoeveel werk het voor dat beestje moest zijn om dat steeds maar weer wegschietende appel te eten.

In mijn achterhoofd had ik het idee om naar de uiterwaarden van de IJssel te gaan. Voor ik daar was moest ik echter door het park en ik bedacht mij dat het mischien wat makkelijker zou zijn wanneer ik eenden ging fotograferen. Bovendien zou ik nog wel eens een nest kunnen vinden in een van de vele vijvertjes en slootjes. Een nest zag ik niet maar wel een reiger die ik aardig dicht kon benaderen.

Omdat ik zijn kop niet beeldvullend in beeld kon krijgen ben ik een beetje dichterbij gekomen. Dat vond hij helaas niet zo leuk en met een kort elegant vluchtje wipte hij naar de overkant van het water.

Even verderop lag een wilde eend in het water. Natuurlijk aan de overkant maar ach, ik kon het altijd proberen nietwaar ? En oefening baart nu eenmaal kunst zegt men.

Ik ben weer een eindje verder gefietst en kwam langs een ontluikende meidoorn. Prachtig frisgroen blad met op de achtergrond donkere schaduwen. Altijd leuk voor een foto. Wel raar om nu anderhalve meter van je onderwerp te staan voor een foto. Met mijn eigen camera had ik van 1 toefje een foto gemaakt op zo’n 15 a 20cm afstand.

In het park het Engelse Werk was een witte eend zo vriendelijk om wat dichterbij te komen. Waarschijnlijk in de hoop wat brood te krijgen, maar helaas, al wat ik deed was een groot zwart gevaarte op haar richten.

Manlief voelde er eigenlijk niet zo veel voor om dichterbij te komen, maar wat het vrouwtje durfde, durfde hij ook wel. En zo had ik nog een oefenobject gevonden.

Ik heb mij kostelijk vermaakt met het fotograferen van onderwerpen waar ik met mijn camera en zijn 3x zoom niet aan hoef te denken, laat staan proberen. Morgen ga ik weer heerlijk verder spelen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

11 reacties op “Een eerste uitstapje”

 1. Pieke avatar

  Vooral de eendenfoto’s zijn prachtig doortekend geworden! 😀

 2. cdpictures avatar

  Super foto’s, de EOS is ook een heerlijk toestel.

 3. Fotografe avatar

  De foto van de reiger is echt prachtig, fijn dat het weer gisteren meezat!

  Groet.

 4. russellgek avatar

  Zo te zien heeft de meerkoet niet zo’n problemen met het eten van de appel. Er is namelijk al behoorlijk wat van af.

 5. frank avatar

  Nou Marmein,
  ik ben blij dat jij niet elke dag zo’n apparaat in je handen hebt, ik kijk m’n ogen uit 😯
  dan kan ik wel inpakken met mijn foto’s 👿
  Vooral de meerkoet en de reiger vind ik leuke foto’s, goed belicht dat zwart en wit, is altijd moeilijk, zeker als de zon op het wit schijnt, hoe doe je dat toch ❓
  Zo te zien moet ik ook voor de spiegelreflex bij jou in de leer.
  mvg.
  fvn.

 6. Margo avatar

  Leuk om bij jou ook eens eenden en reigers e.d. te zien! Ik vind de reiger vooral errug mooi! 😀

 7. Ester avatar

  Heerlijk he, om zo’n camera uit te proberen! Mooie foto’s hoor!

 8. Ina avatar

  Je kan je lol op met uitproberen dit weekend
  en waar is u te vinden vroeg zij tussen neus en lippen door… 8)

 9. Marmein avatar

  Ik denk dat ik morgenvroeg naar het Westerveldse bos ga. Daarna weet ik het nog niet, voor vanmiddag heb ik vanmiddag ook nog geen idee. Eerst moet ik vanmorgen oefenen in een ‘gelegenheidskoor’.

 10. Ina avatar

  Ik had het over de zondag… 😉
  die mobiele van jou werkt niet
  anders zou ik zeggen stuur eens een berichtje….
  oooohh zeg ik het toch 🙂

 11. Amiek avatar

  Ik zie echt het verschil tussen je EOS foto’s en de Canon foto’s. Je bent je Canon duidelijk ontgroeid. Tijd voor een nieuwe camera :wink:!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *