Onverwacht

Ik moest nog even naar de stad en besloot de eos maar mee te nemen. Je weet immers maar nooit. Halverwege kwam ik bij een bruggetjewaar altijd wel wat kapmeeuwen zitten. Mij niets aantrekkend van iedereen die achter mij langs fietste heb ik de fiets aan de kant gezet en begon met fotograferen.

Ik borg net de camera weer op toen een jongeman op een scooter aan kwam rijden. Hij stapte af en zette hem een meter of wat voor mijn fiets op de stoep. Niet echt een plek voor een jonge marokkaan om nu juist daar te gaan staan. Hij dook voorover om iets uit een plastic zak die aan zijn stuur hing te pakken.

"Mooie vogels eh Mevrouw ?" riep hij naar mij terwijl hij een stuk brood uit de zak viste. "Is mischien wel leuk voor foto, als ik brood gooi !" "Dat lijkt mij ook, " zei ik, terwijl ik de camera weer uit de fietstas haalde. En ik begon met mijn gestoei om de kapmeeuwen in beeld te krijgen terwijl ze voor mij langs schoten.

"Gooi ik ze dicht genoeg bij mevrouw ? Of met ik ze hoger gooien ?" Ik werd gewoon op mijn wenken bediend. Maar met de zon er laag achter bleef het stoeien. "Mooie vogels he ? Ik kom hier heel vaak ", zei de jongen toen zijn brood eenmaal op was. "Volgende keer neem ik boerenkool mee" zei hij met een knipoog. Nog even een handje omhoog en wet was hij weer.

Het verbaasd mij steeds weer hoe vaak onverwachte dingen op je pad kunnen komen. Soms iets mooies wanneer je niet verwacht iets tegen te komen dat het fotograferen waard is, dan weer een korte ontmoeting met een vreemdeling.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “Onverwacht”

 1. Kwebbel avatar

  Wijze les voor iedereen: neem altijd je camera mee 😀

 2. Laïs avatar

  :mrgreen: erg mooi resultaat ook, dank zij deze lieve vogelvriend!

 3. Margo avatar

  Geweldig Marmein! 😀 Ik kan niet wachten tot je zelf ook een spiegelreflex hebt. Het begint mij nu ook wel te kriebelen … een tele op mijn eos! Juist mooi die bewegingsonscherpte op de meeuwen, ze vliegen, dus moeten ze niet verstild, haarscherp in de lucht hangen. Heel mooi hoe dat licht er doorheen valt!
  Die eerste is ook heel mooi! Chapeau! ❗

 4. Aad Stouten avatar

  Iedere dag bezoek ik wel je site en geniet van de mooie macro opnames, ik ben er jaloers op. Ik ben pas een jaartje bezig met digitaal fotograferen en wil graag ook eens macro-opnames porberen. Ik heb een 30D Canon. Welke macrolens kan je mij aanbevelen..
  Ik schiet op dit moment veel landschappen, maar ik heb de kriebels gekregen van jouw prachtige macro opnames

 5. Marmein avatar

  @Aad: allerleerst bedankt voor het compliment ! De macro’s op mijn website maak ik met de powershot A80. Daarvoor gebruik ik een raynox 250 supermacro.

  Voor een spiegelreflex zijn er echter veel betere opties. Welke macrolens goed is weet ik niet, daar ik niet met dat soort lensen werk. Mischien dat een van mijn bezoekers een goede tip heeft ?

 6. frank avatar

  @ Aad Stouten,
  als macro-lens is de Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro AF erg populair, heb hier erg mooi resultaten mee gezien op Zoom, maar heb er zelf geen ervaring mee.
  Goedkoper is het om zo’n cameratje als Marmein er bij te kopen, heb je meteen een klapschermpje, is ideaal, kan je uit alle hoeken en gaten fotograferen, het enige nadeel is volgens mij dat je bovenop je onderwerp moet zitten en dat verjaagt nogwel eens een beestje, maar plantjes en druppels blijven natuurlijk wel zitten.
  mvg.
  fvn.

 7. Frans avatar

  Prachtige tegenlichtopnamen van deze meeuwen.
  Kop en staart mooi scherp en mooie bewegingsonscherpte in de vleugels.
  Fijn weekend.

  Gr. Frans

 8. Mus avatar

  wowwh die 2 laatste 💡 prachtige foto`s Marmein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *