25 Maart, ochtend

Ik wou vanmorgen maar eens vroeg op stap met de camera. Niet echt slim natuurlijk na een nacht waarin de klok een uur vooruit is gezet. Het was dan ook al acht uur geweest voor ik op de fiets stapte. Dit keer richting Westerveld, een natuurgebiedje achter Zwolle Zuid.

Eenmaal daar kwamen twee zwanen aan zwemmen. Ze waren nog in de schaduw en ik besloot te wachten tot ze iets dichter bij waren zodat ik ze mooi in het licht had. Domgenoeg had ik niet het smalle slootje naar rechts gezien. Net toen ik ze op de foto wilde zetten zwommen ze daar in.

Ik ben er maar snel naar toe gelopen om nog snel een foto te maken. Daar schrok dan weer een eend van die net door het beeld vloog toen ik de foto maakte.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “25 Maart, ochtend”

 1. Frans avatar

  Prachtig die zwaan denkt vast verhip waar komt die eend vandaan.

  Gr. Frans

 2. Fotografe avatar

  Prachtige lichtval op de zwanen, mooi om zo’n moment vast te leggen. Ik ga straks nog even de natuur in, na al het beginners macroën is het weer tijd voor de groothoek. 😉

  Groet.

 3. Margo avatar

  Maar het uurtje dat de klok vooruit geschoven is, betekent dat je nu een uurtje eerder moet opstaan, dus dat het om 8 uur zomertijd donkerder is, dan om 8 uur wintertijd. Dus als je zegt, ik ging pas om 8 uur weg, was het in werkelijkheid (dat wil zeggen: de werkelijkheid van afgelopen winter 😉 ) “pas” 7 uur, dus ging je eigenlijk ook “al” om 7 uur weg! Als je me nog kunt volgen! 😆
  Ik heb ook zwanen!

 4. Ank avatar

  Mooi die zwanen, jammer van die eend, ik neem aan dat je nog wel meer foto’s hebt gemaakt en aan ons wilt laten zien 😉

 5. Yogi avatar

  Wat aardig van Frank dat je zijn lens mocht lenen, ik heb mezelf vandaag maar een “kadootje” gedaan en een nieuw 28-300 mm sigma lens gekocht voor mijn KM (omdat de andere lenzen die ik al heel lang had iets minder van kwaliteit werden) ben benieuwd 😉

 6. Mus avatar

  🙂

  dat geeft een heel bijzonder effect.
  Het lijkt een soort spook eend:grin:

 7. Kwebbel avatar

  Ondanks de eend toch een mooie foto. Het heeft wel wat doordat hij zo het beeld in vloog

 8. frank avatar

  Dit is weer zo’n foto met wat extra’s,
  prachtige belichting van de Knobbelzwanen,
  met als extra de vliegende eend,
  het is net of de achterste zwaan even naar de vliegende eend kijkt.
  mvg.
  fvn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *