14 April, middag

Niets om jullie zorgen te maken hoor. Er kwam gewoon iets tussen mij en mijn logje. Ik was net bezig met ochtendfoto’s maken toen Buurman6 op de stoep stond: hij ging van twinner over naar internet via de kabel. Of ik het mischien zag zitten om het aan te sluiten.

Daar het verwachte bezoek net had gebeld pas aan het eind van de middag te komen ben ik meteen maar doorgelopen naar hun huis en aan de slag gegaan. En dat duurde allemaal veel langer dan verwacht.

Bij deze dan alsnog mijn ochtendfoto: de bloemen van de japanse kers (?) die bij ons in de straat staan.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “14 April, middag”

 1. Marie-Claire avatar

  Prachtig.. ennuh, dat krijg je als je zo’n beetje de klok gelijk kunt zetten op je ‘ochtend-bijdragen’.. 😀

 2. Margo avatar

  Hahaha! 😀 Kijk, zelfs de reacties worden voorspelbaar als jij het laat afweten!Maar deze maakt alles goed! Ben je met dit mooie weer binnen gaan zitten? Kruipen, lopen, hurken enzovoort?? Wat is twinner bédewé?

 3. Marmein avatar

  twinner was een soort telefoon/(inbel)internet abonnement van Essent dat per 1 april op hield te bestaan.

 4. jantien avatar

  wat een mooie scherpe foto weer, hoe krijg je dat toch voor elkaar? Heb je een statief gebruikt met hele lange poten om in de boom te kijken? Ik heb sinds kort een macrolens geleend van een vriend maar heb veel moeite met het scherp krijgen van de macrofoto’s. Ben er nu van overtuigd dat ik de camera vast moet zetten of op een zak moet leggen maar ga inmiddels ook aan de combinatie bril/toestel twijfelen.
  Vraag me ook af of ik beter niet al te dichtbij kan fotograferen en dan later via de computer inzoomen op het stukje dat ik graag scherp wilde hebben.
  Er valt nog een hoop te leren, ook met het gebruik van diafragma stoei ik nog regelmatig, kortom wat jij hier neerzet op je blog is niet alleen qua foto bijzonder maar het is duidelijk dat jij de techniek ook onder de knie hebt.

 5. Fotografe avatar

  Prachtige kleur, ja als het nu geen zomer is.

  @ jantien: Macroën is moeilijk, wat helpt is om de scherpstelling op centrummeting te zetten. Wil je alles scherp, zet dan het diafragma op een hogere (of zelfs hoogste waarde), maar let op, je zou dan meer bewegingsonscherpte kunnen krijgen (door een langere sluitertijd), dus OF op een statief plaatsen OF de ISO verhogen.
  Succes!

  Groet.

 6. jantien avatar

  Fotografe, Wat leuk dat je tips geeft!
  Ik zou de camera graag op centrummeting willen zetten en heb dit nageken in het boekje maar ik heb geen CPU objectief aan mijn Nikon D50 gezet en dan kan dit niet blijkbaar (ik heb een D-objectief geleend).
  Voor de andere tips: mijn vermoeden is dus inderdaad juist dat ik beter een statief kan gebruiken, ISO verhogen zal ik eerst eens proberen…wordt vervolgd.

 7. jantien avatar

  vervolg: voortaan zal ik eerst even verder lezen voordat ik antwoord geef: een D-objectief is dus een CPU-objectief.
  … wordt vervolgd

 8. jantien avatar

  mmm, iso verhogen geeft veel ruis, daar wordt een foto niet echt mooier van, maar ik geloof toch dat er vanmiddag 1 gelukt is:
  http://www.jantien.blogspot.com
  een ander ga ik nog bewerken, bedankt voor je tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *