Zoals ik vanmorgen al schreef was ik vroeg wakker en kon ik nog mooi even voor wat foto’s er op uit voor ik weer naar het werk zou gaan. Dit keer ben ik eens langs een ander paadje gefietst. De zon kwam nog net niet door de nevel heen toen ik van mijn fiets stapte.

Ook in dit weiland stonden overal pinksterbloemen. Prachtig teer tussen het groene gras. Het was nog te donker om een macro te kunnen maken, dus maar een tegenlichtopname. Weer eens wat anders.

Ik ben weer op de fiets gestapt om een eindje verderop te kijken waar het fietspad tussen twee weilanden door slingert. Het was maar een klein eindje verder. In de korte tijd die het nam om daar te komen was de zon al wel boven de nevel uitgekomen.

Wonderlijk genoeg was in dit weiland geen pinksterbloem te bekennen. Wel paardenbloemen waarvan de meesten wat rijp hadden door de vorst van de afgelopen nacht.

Tot twee weken terug had ik de beestjes nooit eerder gezien en nu zag ik ze zomaar nog een keer. Ook nu hadden de beestjes zich vastgebeten in de een grashalm. Zover ik kon zien de enige halm in dit veld.

Vlak boven de bevroren paardenbloemen hadden de hoge sprieten van het gras weer volop druppels verzameld. En ach, als je dan toch met een camera op je hurken zit….

De zon kwam steeds hoger te staan en het werd tijd om naar huis te gaan. Onderweg stap ik nog af om wat fluitekruid te fotografere, vlak bij huis zie ik in de berm iets roze: een rode klaver.

Eenmaal met mijn neus op de bloemetjes zag ik op eentje ervan nog een vlieg zitten. Zich waarschijnlijk verwonderend wat voor vreemde machine er nu weer boven hem hing.

Alle 26 foto’s van vanmorgen kun je weer in deze flash-slideshow bekijken.