Op zoek

Vanmorgen zijn Frank en ik op zoek geweest naar nimfen. Blijkbaar waren we te vroeg in het jaar, want hoe we ook zochten, er was er geen enkele te zien. Ook geen lege coconnen, dus te laat waren we zeker niet. Mischien dat we een volgende keer meer geluk hebben. Terugwandelend naar de auto waren overal in het bos bosbessen te zien. Nou ja, de bloemetjes dan, de bessen laten nog zo’n anderhalf a twee maanden op zich wachten.

We besloten nog even door te rijden naar het pluizenmeertje. Daar staan wat minder bomen om het vennetje, mischien dat het er daarom warmer zou zijn en er wel nimfen te zien waren. We stapten net uit de auto toen we in de verte een mannetje half zagen rennen. Zo’n loopje van iemand die rent om de trein te halen maar ondertussen er ook van overtuigd is hem niet te gaan halen. Dan weer lopen, en dan toch maar weer een beetje gaan rennen, je weet maar nooit immers. Hij rende naar een paar wandelaars toe om hen de weg te vragen terwijl hij op een papiertje wees.

Tegen de tijd dat wij bij de schaapskooi waren stond het mannetje daar op zijn briefje te turen. “Kunt u het vinden meneer?” vroeg Frank. Het mannetje bleef nog even doormompelen terwijl hij op zijn briefje keek. “Ik doe een speurtocht en ik hou niet van speurtochten. Ik wil eigenlijk gewoon een route beschrijving maar ja, ik doe een speurtocht. Ik moet tussen twee gebouwen door en daarna tussen bomen door. Het is een speurtocht.”

Probeer dan maar eens niet heel hard te lachen. Maar gelukkig kon ik wat zinnigs zeggen in plaats van een stevige giegel. “Tja, we staan hier bij de twee schuren van de schaapskooi. U kunt er gewoon tussen door lopen en de route verder volgen.” Nog even aarzelde hij om vervolgens in hoog tempo verder te lopen.

Even voorbij de schaapskooien stond hij weer in heftige twijfel. Hij moest recht door en daarna rechtsaf en daarna linksaf om dan bij een kiosk uit te komen. Vanaf waar we stonden kon je de kiosk zo ongeveer zien staan. Ook die richting even aangewezen en weer sprinte hij weg. Zou het een tijdloop zijn dat hij zoveel haast had ?

Ook bij het pluizenmeertje was geen nimf te zien. Wel veel bloeiend gras.

En een van de eenden was zo vriendelijk een veertje neer te leggen voor wat druppels.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

11 reacties op “Op zoek”

 1. frank avatar

  Hoi Marmein,
  je hebt er toch nog wat leuks van weten te maken,
  ik fiets nog even naar het Engelse Werk,
  je weet maar nooit,
  mocht je weer naar de Dellen gaan, dan houd ik me aanbevolen.
  mvg.
  fvn.

  ps. nog bedankt voor de verrukkelijke cappuccino

 2. Marco avatar

  De foto’s zijn erg mooi.
  Wat een mooi effect toch zo’n simpel veertje…dat wil ik ook nog eens proberen.
  Hier heb ik dit weekend toevallig al bosbessen gezien aan de struikjes! Nog lang niet rijp natuurlijk, maar toch.

 3. Marie-Claire avatar

  Tjonge, dat veertje… had wel jouw naam waarschijnlijk..
  Prachtig weer. 😎

 4. Albert avatar
  Albert

  Marmein schitterende foto’s weer!

 5. Fotografe avatar

  Jammer dat je geen nimfen op de foto kon zetten, maar gelukkig lag er een druppelveer. 😉

  Groet.

 6. Jacqueline avatar
  Jacqueline

  Geweldige foto’s weer Marmein!
  Gisteren heb ik een heerlijke bloesemwandeling langs de Linge gemaakt waar ik weer volop plaatjes heb geschoten. Echter, die prachtige scherptediepte zoals jij dat voor elkaar krijgt, lukt mij vooralsnog niet. Eveneens heb ik moeite met scherp stellen. Ik heb ook een powershot (630) en dezelfde macrolens.
  Hoop op wat tips!

 7. frank avatar

  Tip voor Jacqueline,
  ga een dagje met Marmein op stap,
  ze vertelt je alle ins en outs van de wereld der fotografie, echt interessant, ondergetekende heeft ook een A630 en kan het nu nog niet 😆 , het ligt ook aan de fotograaf.
  mvg.
  fvn.

  ps. camera wel in de macrostand zetten bij close-ups

 8. Jacqueline avatar
  Jacqueline

  Nou Frank, goed idee!
  Zou ik echt wel willen en heb er zelfs de reisafstand voor over (denk zo’n 150 km).
  Wat het fotograferen betreft; misschien is het ook wennen, Tot dusver veel portretten gefotografeerd met een spiegelreflex en dat is toch anders dan de bloemetjes en de bijtjes met een compactcamera 😉
  Maar serieus, als er een leuk hotelletje daar in de buurt is ga ik graag eens mee.
  groetjes,
  Jacqueline

 9. Marmein avatar

  Ik zal binnenkort weer eens een weblogwandeling organiseren. En wat mij betreft hoef je niet in een hotel hoor. Ik heb ruimte zat voor wat loge’s 😀

 10. Margo avatar

  Als het op een vroege ochtend is, dag voor dauw, ga ik mee.:grin:

 11. Jacqueline avatar
  Jacqueline

  ik ook!!:grin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *