Ochtend

25 April, ochtend

Gisteravond hoorde ik heel veel snelle lichte voetstappen voor mijn huis. Vervolgens een hoop onderdrukt gegiegel en mijn deurbel. “De jeugd is weer aan het deurtjebellen”, was mijn eerste gedachte. Maar ik hoorde geen rennende voeten en dus ging ik toch maar even kijken.

Daar stond Buurjongen2. Vlak voor mijn neus hield hij een kiwi omhoog. “Wil je wat ruilen?” vroeg hij. Vlak achter hem stonden een paar jongens verwachtingsvol te kijken, elk met iets in hun handen: een appel, een appel met een sticker, een ei….

Ik moest even nadenken en bedacht toen dat ik mijn neprotsje met lichtje wel kon ruilen. Die stond toch op de nominatie om weggegooid te worden omdat het lampje zo achtelijk zacht brand.

Ik liet hem zien en moest vervolgens aan een ernstig kijkende Buurjongen2 uitleg geven wat het was. Het moest natuurlijk wel een eerlijke ruil had hij mij gezegd. De rots werd goedgekeurd. Direct drongen de andere jongens naar voren. Helaas, die moesten hun geluk maar ergens anders proberen.

En zo komt het dat ik vanmorgen een kiwi bij het ontbijt heb.

Overigens kunnen jullie je duimen weer rust gunnen: ik krijg een contract aangeboden. Eerst een jaar contract en daarna een vast contract (dat is standaard procedure) Bedankt allemaal !

9 gedachten over “25 April, ochtend

 1. Van harte proficiat!:grin:

  Een leuke deal heb je gemaakt en wederom een superfoto!!

 2. Hoi Marmein,
  gefeliciteerd met je werk, hele geruststelling weer lijkt mij zo, een kopzorg minder.
  Ik las in één van je logjes dat je misschien t.z.t. toch een spiegelreflex gaat aanschaffen, laat ik nu vandaag de folder van Dixons in de gang vinden, er staat een
  canon eos 400d +18-55 groothoek + 70-300 tele in voor 869 euro, is dat geen geweldige aanbieding? Nu nog een pot met goud vinden 😉
  mvg.
  fvn.

 3. Ha Marmein,
  Gefeliciteerd hoor, fijn dat je een contract hebt gekregen. Mooie kiwi, om in te bijten!
  Je kan toch ook zo als prof fotograaf aan de slag?:smile:
  vr.groet,

 4. Hoi Marmein, Van harte gefeliciteerd met je contract. Geweldig. Wat je foto’s van nimfen en waterjuffers betreft. Het is nooit teveel, zulke schitterende foto’s en ook nog heel leerzaam. Je ochtendfoto met lichte mist is ook schitterend.
  H.gr. Jetske

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.