17 Mei, ochtend

Buiten zijn nagenoeg alle druppels weer verdwenen. Alleen de vrouwenmantel verbergt er nog een paar tussen de plooien van haar mantel. Vastgehouden door de zachte haren op haar blad.

Als vandaag de zon er nog een beetje doorkomt denk ik dat ik de berm maar weer eens induik. Daar is het weer een kleurenfestijn van bloemen. Dan begin ik mijn mini-vakantie heerlijk rustig. Tot en met Pinksteren heb ik lekker vrij en helemaal geen plannen.

Nou ja, geen plannen. Een nieuwe camera komt nu wel heel dichtbij. Ik zal dus veel het internet afstruinen om naar camera-reviews te kijken en prijzen te vergelijken. Ik geloof dat ik dan ook meteen voor een macro-lens ga. Mischien moet ik het geen mini-vacantie maar studieverlof gaan noemen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

13 reacties op “17 Mei, ochtend”

 1. Fotografe avatar

  Heerlijk zo’n soort verlof, mocht je een ervaringsdeskundige zoeken wat de Nikon D80 betreft, dan hou ik me uiteraard aanbevolen. Succes met de zoektocht en laat ons weten wat het geworden is!

  Groet.

 2. Steph avatar

  Heerlijk zo gedegen jij te werk gaat! Petje af Marmein!
  Veel plezier gewenst de komende dagen.

 3. Yogi avatar

  Ik heb ook zo’n heerlijk verlof, maar ik heb al zo’n camera en ga dan ook met wat mooier weer mijn neus achterna 🙂
  Weet je al wat voor camera het gaat worden??
  Groetjes Yogi

 4. Marmein avatar

  Het zal denk ik toch de EOS 400D worden. Met canon heb ik goede ervaringen en de menu-structuur is ook al wat gewend ben.

  Ik heb nog zitten denken aan de olympus waarmee je ook via het display kunt fotograferen maar die komt niet al te best door de test met hogere iso-waarden.

  Mocht iemand mij nog willen attenderen op een andere srl in de zelfde prijsklasse dan hoor ik het graag 😆

 5. Jan avatar

  Marmein, welke Olympus is dat? Al mijn camera’s zijn van Olympus geweest. Als ik nu een camera zou kunnen kopen ging ik voor de Olympus 510. Die heeft wel iets leuks namelijk een stabilisator. Dus met telelens hoef je niet meer bang te zijn dat je beweegt. Met hogere iso waarden heb ik met mij E1 geen problemen. Ik hoef ook geen macro lens oid want ik kan zo met de gewone lens tot ongeveer 5 cm dichtbij komen. Erg veel succes en wijsheid bij je keuze!
  Groet, Jan.

 6. frank avatar

  Hoi Marmein,
  als je wilt mag je volgende week mijn canon 350d met m’n nieuwe macrolens canon 100mm f/2.8 wel een dag uitproberen, ik ben erg benieuwd hoe je het vind en met wat voor resultaten je thuis komt,
  kijk voor fotoapparatuur ook eens op de site van konijnenberg in den ham, heeft erg veel en is zeker niet de duurste, stuur maar een mailtje als je de macrolens wilt uitproberen.
  mvg.
  fvn.

 7. roy avatar

  Hallo marmein,proficiat met de keuze voor de kruidenfoto’s , je verdient het.
  En al uw werk met een prosumer, zou er nog eens goed over nadenken, want een Dsrl is zwaar, meezeulen lenzen, kosten van die lenzen, nogal veel lenzen met front of backfocus, verwisselen lenzen met stof op de censor tot gevolg… En je hebt al bewezen dat u al prachtfoto’s maakt met uw huidige toestel, en ik denk niet dat u dan plots nog veel betere beelden kan maken.
  Ook de prosumers zijn geevolueerd,en velen brengen prachtige beelden naar voor.
  Wil enkel maar zeggen , loop niet te snel in dat commerciele gedoe.
  Nu smaken verschillen,en hoop dat u een goede keuze maakt.

 8. Marmein avatar

  Geweldig Frank ! Erg fijn om de lens te kunnen testen om te zien of het wat is voor mij. Al verwacht ik wel dat ik eerst flink moet oefenen om goede resultaten te krijgen. Maar dat is juist weer leuk !

  Ik kan eventueel de camera van Achterbuurjongen lenen (die zit toch in zijn examenweek en heeft wel wat anders aan het hoofd)

  En ja, als ik tot aanschaf over ga zal het wel Konijneberg worden denk ik. Dat is maar 35 km hier vandaan en ik kom dan door Ommen waar ik meteen aan de slag kan 😛

 9. Marmein avatar

  @Roy: dankjewel ! Mijn keuze voor een spiegelreflex is echt geen opwelling hoor. 😉 Ik kon hem tot nu toe niet betalen, wat ik ook weer helemaal niet erg vond omdat ik mij kostelijk vermaak met mijn powershot.

  Het zit hem meer in het bestandsformaat waarin ik dan kan fotograferen. Voor de kruidentuin heb ik de 400D van Achterbuurjongen1 geleend om toch 300dpi-foto’s te kunnen leveren. En met RAW werken lijkt mij ook wel meer mogelijkheden te bieden.

  De high-end camera’s liggen qua prijs wel erg dicht bij de srl en scoren toch iets minder in de kwaliteitstesten.

  En ja, het zal wel slepen gaan worden want ik vrees dat, hoe goed zo’n camera ook is, mijn kleine powershot zal altijd mee gaan. 😀

 10. Ina avatar

  Ommen……
  hmmmm klinkt intressant 8)

 11. Margo avatar

  Ik zou ook voor de D400 gaan! Als je er direct zo’n hoekzoeker bij koopt, hoef je niet plat op de grond bij lage onderwerpen. Via het schermpje fotograferen vind ik niet zo geweldig bij helder weer. Heb op Schier een aantal foto’s gemaakt met de A80, had niet in de gaten dat ik het keuzewieltje verschoof, van Av stand naar M, en al mijn “sneeuw”foto’s (bergen schuim op het strand!) zijn zwaar overbelicht. Ik kijk het liefst door de zoeker toch.
  Heeft dat tijdschrift binnenkort weer foto’s nodig??:wink:

 12. D. Liet avatar
  D. Liet

  Ik zou een canon 350D kwa verschil is hij nog iets groter dan de 400D wat fijne is om vast te houden.
  8mega pixels i.p.v 10 maar dat verschil mis je niet.
  En bij media markt kost hij nu 549,- het geld wat je dan over houdt zou ik mooi bij een mooie macro lens leggen.
  Met de kitlens loop je toch tegen beperkingen aan.
  Zelfs als je je rayon macro lens op de kitlens zet.

 13. D. Liet avatar
  D. Liet

  Las net dat er van 21 mei tot 26 mei.
  De canon 350D maar 499,- kost.
  http://www.mediamarkt.nl/1/
  Mischien intresant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *