Vanmorgen was het mooi weer en stond er niet te veel wind. Geen excuus meer dus om op de fiets te stappen. Niet richting de Dellen maar een rondje Zwolle, een fietsroute dat helemaal rondom de stad gaat.

Waren in de stad de bermen gemaaid, net buiten de stad stond alles nog prachtig te bloeien. Het rood van de klaproos en geel van het koolzaad staken knallend af tegen het frisse groen.

Er stonden ook een paar zalmroze klaprozen in de berm. Met hun zachte kleuren doen ze vreemd exotisch aan.

De zweefvlieg maakt het niets uit wat voor kleur de klaproos heeft.

Wanneer ik verder fiets kom ik aan bij een pad dat, volgens een bordje op het hek, al eeuwen gebruikt wordt door voetgangers. Vanaf het over een dijk lopend pad heb je een prachtig uitzicht over het Zwarte Water. Jammer genoeg verboden voor onbevoegden, het jeukt mij om daar eens foto’s te gaan maken.

Langs het pad staat over kamille. Zacht geurend en vol insecten. Zo zit er een bij die er uitziet als een vliegtuig en de larve van een lieveheersbeestje.

Een paar kilometer verderop, nog steeds langs het Zwarte Water, kom ik weer wat dichter bij de stad. Vanaf de brug zie ik de studentenwoningen liggen die op een boot zijn gebouwd van containers. Het ziet er kleurrijk uit.

Via een opening in de brug is de vorige brug te zien waar ik even eerder onderdoor was gefietst.

Vlak na de brug kom ik langs een nieuwbouwwijk. Door de bouwwerkzaamheden is heel wat grond omgewoeld wat vaak weer klaprozen oplevert. (het zijn immers niet voor niets akkerbloemen)

Het is ondertussen aardig druk geworden op straat, en ik besluit maar weer naar huis te gaan. Bewaar ik de rest van een rondje Zwolle wel voor de volgende keer.