Marmein gaat leren fotograferen

Ik heb hem gehaald hoor: de eos 400D. Ik heb er ook meteen een macrolens gekocht want daar ligt toch mijn hart. Maar ja, met zo een camera is wel heel anders fotograferen en moet ik dus helemaal opnieuw in de leer.

Wennen aan het feit dat ik niet meer via het display kan fotograferen, dat ik tijdens het maken van de foto niet het effect van mijn instelling kan zien, dat ik kan spelen met de iso en dat ik veel meer ruimte heb in mijn diafragma. Ik heb heel wat te doen de komende week.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

24 reacties op “Marmein gaat leren fotograferen”

 1. Steph avatar

  Het hing al even in de lucht he? Nou Marmein: heel veel succes en vooral plezier gewenst met het ontdekken en jezelf eigen maken van je nieuwe gereedschap! Dat gaat je vast en zeker voortreffelijk af, daar ben ik van overtuigd!

 2. Jetske avatar
  Jetske

  Hoi Marmein, gefeliciteerd met je nieuwe aankoop. Hoewel prachtige foto’s niet afhangen van de “grootte” van je camera. Ik gebruik deze stelling regelmatig en dan verwijs ik altijd naar jouw website!
  Nu moet je je hoofdstukje “gereedschap” nog even aanpassen, zodat we kunnen zien wat voor macrolens je hebt gekocht.
  Veel plezier met je nieuwe aankoop en voorlopig gewoon met beide camera’s op pad gaan.
  Groet, Jetske

 3. Marmein avatar

  oja, bedankt voor de tip !

 4. Jan avatar

  Erg veel plezier met je nieuwe camera! Ik vind het prettig om door de zoeker te fotograveren, ik gebruik niet anders. Wel krijg ik wat informatie in mijn zoeker te zien. Groet, Jan.

 5. Mus avatar

  Gefeliciteert Marmein.
  Inderdaad dat is een hele grote overgang…maar leuk….je hebt weer heel veel nieuws te ondekken.

 6. Hendrika avatar
  Hendrika

  Marmein, gefeliciteerd met je aankoop! Gelukkig heb je een week vakantie, kun je je toestel lekker uitproberen. Veel succes ermee!!

 7. Frans avatar

  Gefeliciteerd dit is een aankoop waar je jaren plezier van kan hebben.
  Het leren omgaan met deze camera ach dat moet voor jou een makkie zijn.

  Gr. Frans

 8. gewoon ikke avatar

  Nou zeg da’s ook toevallig…..
  Als trouwe fan van je foto’s keken manlief en ik van het weekend nog eens terug met welke camera jij nou eigenlijk fotografeerde. Ik heb pas een voorzet makrolensje gekregen voor mijn digitale camera maar het wil nog niet echt lukken.
  Toen we zagen met welke dat dus ook alweer was…welke camera jij dus gebruikt, zei ik nog tegen mijn man…En dan zulke mooie foto’s maken!
  En dan nadenken of ze een andere wil…die heb ze niet nodig hoor, zei ik…mooier dan dit kan toch gewoon niet!
  En ja hoor…toch een andere gekocht…nou veel succes ermee!
  We zijn benieuwd!

  Groetjes ikke

 9. CollegaR avatar
  CollegaR

  Lekker hè, dat je jezelf dit nu kunt gunnen…

 10. joekie avatar

  Gefeliciteerd met je aanschaf. En het eerste resultaat mag er zijn!

 11. Karin avatar

  En dan straks alleen nog een ringflitser erbij, speciaal voor close-ups en macro’s… kun je je helemaal uitleven!

 12. Margo avatar

  Hè, eindelijk! 😛
  Nu gaat het professionele werk beginnen! :grin:De opdrachten stromen vast snel binnen!:grin::grin:
  Door de zoeker kijken vind ik een pré, geen last van invallend licht op het schermpje, je zult, als je er eenmaal aan gewend bent niets anders meer willen. Heb je ook zo’n hoekzoekertje erbij gekocht? En welke macro? Oh, dat zal in je gereedschapspagina staan!:roll:
  Hoezo je kunt in de zoeker het effect van de instellingen niet zien???
  Ja het wordt weer een hele ontdekkingstocht hè?
  Veel plezier, en wij hopelijk straks ook!:grin:

 13. Esther avatar

  Ook ik ben kort geledehn overgestapt naar de 400D van Canon. Moet zeggen dat ik ook nog steeds loop te klungelen met het scherpstellen. Dat ging bij de ‘gewone’ digitale camera inderdaad toch anders….

  Succes!!

 14. Margo avatar

  Je kunt, althans met de 300D, heerlijk handmatig scherpstellen! Gewoon lekker draaien aan die ring!:grin:

 15. wieger avatar
  wieger

  Ja, het bekende nadeel (ook voor mij) dat je niet via het display kunt fotograferen. Ik heb de Sigview S2a aangeschaft en dat maakt een hele hoop goed. Niet echt goedkoop maar wel heerlijk flexibel. Nadeel is dat het scherm veel stroom verbruikt. Een tweede accu zou niet gek zijn.

  Wat je site betreft is het voor mij meestal iedere dag wel even kijken. Geweldige foto’s! En de discipline om er iedere dag weer wat nieuws op te zetten maakt het helemaal geweldig. (ik hoop dat je nog steeds in je schoenen staat.)

  Gr. Wieger
  p.s. hier vind je info over de viewer en voor meer vragen moet je maar even mailen.
  http://www.fotokonijnenberg.nl/product_list.php?idc=645

 16. Margo avatar

  Marmein kent die Zigview wel, die heeft ze eens van mij geleend op mijn Canon 300D. Ik kan er niet mee uit de voeten, ook is het inderdaad een handicap dat hij opgeladen moet worden. Ik heb een hoekzoeker gekocht en dat werkt voor mij beter, ik heb nl veel liever een zoeker om het beeld te bekijken omdat het beeld wordt afgekaderd. En zie je veel beter of het scherp is of niet.
  Heeft iemand interesse in de Zigview?

 17. Margo avatar

  Wat is dit trouwens voor een eigenaardig plantje??

 18. Marmein avatar

  Het is een jonge dennenappel 😀

 19. TanteTuintje avatar

  Gefeliciteerd met je nieuwe camera.
  Het zal even wennen zijn maar jij hebt `t vast snel onder de knie!

 20. Margo avatar

  Oh! Een dennenappel!:shock: Goh, dat had ik niet herkend, ik dacht dat het een klein plantje was!:grin:

 21. HANS avatar

  Dag Marmein,heb deze week ook een 400 D gekocht.(begonnen met ’n A85).
  In zoom.nl staat dat de lens 18-55 alleen bij F5.6 en F8 scherp is!!!!
  Ik moet nog alles uit proberen,ook de 75-300 lens.Veel oefenen dus. Jij ook succes.

 22. Marmein avatar

  Hoi Hans,

  heel veel succes met je nieuwe camera. Het is een hele andere manier van fotograferen zo zonder uitklapschermpje. Ik vind het knap lastig de camera stil te houden maar dat komt denk ik doordat ik zo lui ben geworden met de A80.

  En ach, of de kitlens naast die diafragma’s wel of niet scherp is dat gaan we gewoon zelf onderzoeken. Ze zeggen dat een foto gemaakt met een 4mp camera niet op 75x50cm afgedrukt kan worden, maar dat gaat ook prima 😉

  Heel veel plezier met je camera !

 23. Margo avatar

  Ja, ze zeggen zoveel! Ben je al gewend aan het kijken door de zoeker? Dat was je analoog toch ook gewend?

 24. Marmein avatar

  Het door de zoeker zelf kijken is niet zo een probleem. Het is meer de hoek waarin je je zelf moet buiten om bijv een lager gelegen onderwerp te fotograferen.

  Ik heb meer moeite met het stilhouden van de camera. Daar ben ik nu zo op gebrand dat ik juist daarom heel erg ga trillen. Stom he ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *