Een eerste fotowandeling

Vanmorgen waren de omstandigheden ideaal om met mijn eos 400D op pad te gaan: ik was vroeg wakker, het zonnetje scheen, weinig wind en ook nog eens druppels. Ik wilde via de weilanden achter het ziekenhuis richting Berkum fietsen maar ben al snel in een stukje berm beland waar het vol stond met klaprozen en kamille.

Eigenlijk was ik afgestapt omdat ik meende een harige rups op een klaproos te zien zitten.

Het bleek echter een schutblad te zijn dat aan de bloem was blijven hangen.

Eenmaal van de fiets af vielen mij de talloze druppels op.

Ik kon dus mooi gaan oefenen op mijn favoriete onderwerp. Dat viel nog niet mee, zo’n macrolens is toch heel wat zwaarder dan mijn powershot. En ik weet, oefening baart kunst, maar ik wilde zo graag al het moois er goed op hebben. Ik verruilde daarop de macro- voor de kitlens en zette daar de raynox op.

Een beweeglijke hommel bezocht zo’n beetje elke klaproos in de berm waar ik stond. En als liefhebber van tegenlicht heb ik daar maar een tegenlicht opname van gemaakt.

Ik besloot ook nog even te wachten om te kijken of ik heb kon fotograferen wanneer hij net de bloem verliet zodat hij er vliegend boven zou hangen. Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken zette ik de lens op groothoek. De hommel staat er helaas niet scherp op maar door de raynox-voorzetlens is het wel een appart plaatje geworden.

Natuurlijk waren ook hier weer strondvliegen te vinden. Deze gelukkig nog zonder schimmel en dus levend en wel.

En dan was er nog een lieveheersbeestje te bewonderen. Die was vast opweg naar de top van de heermoes om zich in het zonnetje te drogen en op te warmen.

Een plant met grote gele paardenbloemachtige bloemen bleek krullende bladeren te hebben. Zou het een klimplant zijn ? Hoe dan ook, de druppels wisten er wel raad mee.

Nog even een snufje kamille opsnuiven voor onderweg en dan naar huis. Ik was veel te nieuwsgierig naar het resultaat om nog verder door te fietsen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Een eerste fotowandeling”

 1. Hendrika avatar
  Hendrika

  De eerste resultaten zien er veelbelovend uit!

 2. Margo avatar

  Die vlieg en dat gekrulde blad zijn mijn favo’s, vooral dat gerulde blad is geweldig!
  Hoe zijn de resultaten van vanmiddag, de ene die ik al te zien kreeg belooft veel!!!:grin:
  Heerlijk hè zo ’s morgens in het natte gras lopen, voel jij je dan ook geen Alice in Wonderland?:grin:

 3. Esther avatar

  Schitterende plaatjes weer hoor Marmein! Je hebt het al aardig onder de knie he met de nieuwe camera?

 4. Anneke Siepel avatar
  Anneke Siepel

  Hallo Marmien
  Gefeliciteerd met je nieuwe kamera.
  De foto’s zijn weer geweldig, zo als altijd.
  Soms weetje je niet meer van ophouden want dan zie je zooooveel 🙄
  Ik krijg het zelf ook al aardig onder de knie.
  Mijn man heeft maar gelijk de lens besteld, en nu maar wachten. Op de lens, maar ook dat ik de kamera niet hoeft te deeeelen, dit kan hij mooi vergeeten. :mad::wink:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *