Toen ik gisterochtend de roos voor mijn ochtendlogje fotografeerde, zag ik op een van de rozenblaadjes een lieveheersbeestje-larve zitten. Doordat hij vrij ver weg zat gestopt was het lastig om hem op de foto te zetten, veel te donker. Ik besloot het blaadje waarop hij zat af te plukken om thuis beter te kunnen fotograferen.

Eenmaal in huis, kijkend door de lens, zag ik dat de huid van de larve opengebarsten leek.

Goh, dat is appart ! Zou het nu een leeg hulsje zijn of zit er nog wat in ? Dat zou toch mooi zijn als ik de geboorte van een lieveheersbeestje kon fotograferen. Maar even afwachten besloot ik.

Toen ik later in de keuken terug kwam stond de larve recht op. Aha ! Er zat nog leven in dus.

Omdat ik toch achter de computer kroop had ik op mijn bureau een kleine studio ingericht. Zo kon ik het mooi in de gaten houden en lekker spelen met de witbalans, diafragma etc etc. De camera ook maar eens op de computer aangesloten. Met de meegeleverde software kon ik via de computer alles van de camera instellen en een foto maken die direct op de pc werd getoond. Zo leer je nog eens wat.
De hele dag heb ik het lieveheersbeestje in de gaten gehouden maar veel schot zat er verder niet in. Zo af en toe ging hij rechtop staan en bewoog hij wat mijn zijn achterlijf heen en weer. Ook vanacht is er niet veel gebeurd.

Wie weet, krijg ik vandaag wel wat te zien. Ik ben benieuwd of er inderdaad een lieveheersbeestje uit komt of een grotere larve.