28 Mei, ochtend

Toen ik gisterochtend de roos voor mijn ochtendlogje fotografeerde, zag ik op een van de rozenblaadjes een lieveheersbeestje-larve zitten. Doordat hij vrij ver weg zat gestopt was het lastig om hem op de foto te zetten, veel te donker. Ik besloot het blaadje waarop hij zat af te plukken om thuis beter te kunnen fotograferen.

Eenmaal in huis, kijkend door de lens, zag ik dat de huid van de larve opengebarsten leek.

Goh, dat is appart ! Zou het nu een leeg hulsje zijn of zit er nog wat in ? Dat zou toch mooi zijn als ik de geboorte van een lieveheersbeestje kon fotograferen. Maar even afwachten besloot ik.

Toen ik later in de keuken terug kwam stond de larve recht op. Aha ! Er zat nog leven in dus.

Omdat ik toch achter de computer kroop had ik op mijn bureau een kleine studio ingericht. Zo kon ik het mooi in de gaten houden en lekker spelen met de witbalans, diafragma etc etc. De camera ook maar eens op de computer aangesloten. Met de meegeleverde software kon ik via de computer alles van de camera instellen en een foto maken die direct op de pc werd getoond. Zo leer je nog eens wat.
De hele dag heb ik het lieveheersbeestje in de gaten gehouden maar veel schot zat er verder niet in. Zo af en toe ging hij rechtop staan en bewoog hij wat mijn zijn achterlijf heen en weer. Ook vanacht is er niet veel gebeurd.

Wie weet, krijg ik vandaag wel wat te zien. Ik ben benieuwd of er inderdaad een lieveheersbeestje uit komt of een grotere larve.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “28 Mei, ochtend”

 1. Karin avatar

  Spannend! Ik heb een keer een vlinderpop een hele winter bewaard, die lag ergens op mijn bureau. Net toen ik het zat was en hem weg wilde gooien begon hij te openen en die dag kwam er een nachtvlinder uit.

 2. frank avatar

  Ja hoor,
  echt weer een marmeinfoto,dat “kleine” beetje extra,
  volgens mij zie je het lhb’tje al, toch, of niet,
  de larve is al helemaal opengebarsten,
  ben benieuwd naar de rest.
  mvg.
  fvn.

 3. Margo avatar

  Haha ik dacht al: wat is DAT nou weer! Leuk om je camera op de pc aan te sluiten, nooit gedaan, maar dan kun je geweldig goed zien of het scherm is, toch?
  Ben ook benieuwd naar het vervolg van : ” De geboorte van een lieveheersbeestje” . :D:grin:

 4. Margo avatar

  Straks komt er een TARANTULA uit!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
  (Ik zou ‘m maar weer even buiten zetten)

 5. Jan avatar

  Leuk en leerzaam om dit te zien, erg leuk en ook ik ben benieuwd naar de afloop. Groet, Jan.

 6. Kwebbel avatar

  Waarschijnlijk komt deze er uit: http://nl.wikipedia.org/wiki/Veelkleurig_Aziatisch_lieveheersbeestje

  Er is bij de VU in amsterdam ook iemand die daar onderzoek naar doet. Bakker als ik me niet vergis. Die vindt het hoogst interessant als je hem mailt dat dit bij jou in de tuin zat. Foto wel even bijvoegen 😎

 7. Kwebbel avatar

  Las net de hele tekst pas goed en daarin staat een link waar je de foto naar toe kunt sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *