Even doorgefietst

Geplaatst op

Ik was onderweg naar het werk maar besloot even door te fietsen. Het was mooi weer en het Engelse Werk was niet ver. Op het bruggetje zaten geen waterjuffers. Eigenlijk leek het zowiezo wel rustig voor wat de insecten betreft. Mischien toch nog iets te vroeg ?

Gelukkig is er altijd wel wat te fotograferen zoals bijvoorbeeld de zuring. Het is al een heel eind met het maken van zaadjes. Wat zijn ze eigenlijk mooi als het vroege zonlicht er zo doorheen schijnt.

De ratelaar doet ook mooie dingen met het licht. De tere groene blaadjes zijn bijna doorschijnend en alle bloemetjes lijken paarse lipjes te hebben.

De ratelaars bleken ook geliefd bij de hommels. Ik heb mijn best gedaan een vliegende hommel te fotograferen, maar kon er geen betere uit persen dan deze. Lijkt mij een leuke uitdaging weer voor de zomer: een vliegend insect fotograferen.

Iets minder leuk om te zien was hoe deze meerkoet met de jongen omging. Vorige week zag ik het ook gebeuren en ik kom er niet zo goed achter waarom. De volwassen meerkoet pakt de jongen stevig beet en duwt ze ruw onder water. Zouden het zijn jongen niet zijn ? Of eentje maar en de andere twee zijn hun ouders kwijt ?

Hoe dan ook, het werd tijd om naar het werk te gaan. Lekker met access en excel spelen.

4 reacties op “Even doorgefietst&rdquo

 1. volgens Nico de Haan (vogelbescherming) komt kindermoord bij meerkoeten meer voor: “Meerkoetouders voeren en voeden allebei een paar kinderen op en het overschot wordt zonder pardon……… verdronken!”
  br. het zal je moeder maar wezen:cry:

 2. Hoi Marmein,
  dat is nog niks die meerkoeten,
  op de bbc is het programma springwatch gaande, een aanrader, daar kregen we te zien hoe een jonge uil zijn/haar broertje/zusje opat, dat is gruwelijk om te zien.
  mvg.
  fvn.

 3. Mooie foto’s Marmein, dat met die uil heb ik 2 seconden aangezien en ben weggezapt…. :cry::cry:

 4. Bij het kijken naar foto’s van meerkoeten kwam ik ook deze tegen. Inderdaad komt het doden van eigen jongen voor, maar dan meestal in de eerste paar weken.

  Wat we hier zien heb ik ook vaak genoeg gezien, de ouder is het gebedel om voedsel zat en pakt het jong aan. Soms zien de jongen die bedelen de geirriteerde ouder aankomen en duiken dan snel onder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.