Ik was onderweg naar het werk maar besloot even door te fietsen. Het was mooi weer en het Engelse Werk was niet ver. Op het bruggetje zaten geen waterjuffers. Eigenlijk leek het zowiezo wel rustig voor wat de insecten betreft. Mischien toch nog iets te vroeg ?

Gelukkig is er altijd wel wat te fotograferen zoals bijvoorbeeld de zuring. Het is al een heel eind met het maken van zaadjes. Wat zijn ze eigenlijk mooi als het vroege zonlicht er zo doorheen schijnt.

De ratelaar doet ook mooie dingen met het licht. De tere groene blaadjes zijn bijna doorschijnend en alle bloemetjes lijken paarse lipjes te hebben.

De ratelaars bleken ook geliefd bij de hommels. Ik heb mijn best gedaan een vliegende hommel te fotograferen, maar kon er geen betere uit persen dan deze. Lijkt mij een leuke uitdaging weer voor de zomer: een vliegend insect fotograferen.

Iets minder leuk om te zien was hoe deze meerkoet met de jongen omging. Vorige week zag ik het ook gebeuren en ik kom er niet zo goed achter waarom. De volwassen meerkoet pakt de jongen stevig beet en duwt ze ruw onder water. Zouden het zijn jongen niet zijn ? Of eentje maar en de andere twee zijn hun ouders kwijt ?

Hoe dan ook, het werd tijd om naar het werk te gaan. Lekker met access en excel spelen.