Nattigheid

Het is prachtig weer hier in Zwolle en heerlijk nat van de dauw. Ik kon het niet laten om voor het ontbijt aan even op de fiets te stappen om wat foto’s te maken.

Dit witte bloemetje stond overal waar ik maar keek. Naar mijn idee een verwilderde tuinplant, maar ik heb het even opgezocht, en als ik dat goed gedaan heb is het de akkerhoornbloem.

Verder stond er nog een plantje wat denk ik een soort ui of look is (of is dat nu hetzelfde ? Ik vraag mij af of dit nog bloemen gaan worden of niet.

De gele lis is al aardig op zijn retour. Hier en daar zi je nog wat frisse bloemen staan maar over het algemeen is het gebeurd met de bloei. Deze bloem heeft ook zijn beste tijd gehad maar frist nog even lekker op van de ochtenddauw.

Wat dichter bij de grond is het ook geel. Geel van de talloze boterbloemen. Ook heerlijk fris zo in de morgen staan ze zich te drogen in de zon.

Hier en daar stond een vlier. Een boom met de reputatie dat het vliegen en boze geesten weg zou houden. Pas toen ik de foto terugkeek op de computer viel mij op hoe de openingen in een bloemenscherm op de achtergrond bijna dezelfde vorm heeft als het bloemetje op de voorgrond.

En als laatste nog even een schermbloemige waarvan ik de naam niet weet. Die zijn altijd lastig uitelkaar te houden vind ik.

Lopend door het natte gras ben ik tot aan de knie door en door nat geworden. Het werd tijd om een droge broek aan te trekken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “Nattigheid”

 1. staart avatar

  Mooie druppels weer!

 2. een fan avatar
  een fan

  mooie foto’s hoor. Je bent een levensgenieter!:smile:
  vr.groet

 3. Margo avatar

  Ik zag dat de autoruiten nat waren vanochtend en vond het jammer dat ik naar mijn werk moest. Jij was vrij he? Lekker! Maak je alle macro’s nu met de EOS en de macrolens, en heb je het hoekzoekertje al?

 4. Marmein avatar

  Yep, ik maak alle macro’s nu met de canon. Ik laat de powershot expres thuis om niet in de verleiding te komen.

  De hoekzoeker is er nog steeds niet. Ik had mijn raynox laten vallen en heb die ook bijbesteld, daar is het wachten nu op. Balen hoor.

 5. Margo avatar

  Ik heb nog wel een glaasje voor de Raynox, bij mij was de bevestigingsring kapot. Er zit wel een klein krasje op.

 6. Marmein avatar

  Ik heb het zelfde probleem als jij : het nippeltje is er af, de lens is verder goed. Bedankt voor het aanbod !

 7. ineke avatar
  ineke

  ook met je nieuwe canon maak je weer prachtige druppelfoto’ s. gelukkig!!!

  groetjes ineke

 8. Margo avatar

  Dan zit jij op hetzelfde te wachten als ik! Ik heb ook een adapterring bij Knijn besteld (voor m’n A80) en zit er al een poos op te wachten. Ik zal nog maar eens een mailtje die kan op sturen! Maar het dwingt je wel de macrolens van de EOS veel te gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *