Het is prachtig weer hier in Zwolle en heerlijk nat van de dauw. Ik kon het niet laten om voor het ontbijt aan even op de fiets te stappen om wat foto’s te maken.

Dit witte bloemetje stond overal waar ik maar keek. Naar mijn idee een verwilderde tuinplant, maar ik heb het even opgezocht, en als ik dat goed gedaan heb is het de akkerhoornbloem.

Verder stond er nog een plantje wat denk ik een soort ui of look is (of is dat nu hetzelfde ? Ik vraag mij af of dit nog bloemen gaan worden of niet.

De gele lis is al aardig op zijn retour. Hier en daar zi je nog wat frisse bloemen staan maar over het algemeen is het gebeurd met de bloei. Deze bloem heeft ook zijn beste tijd gehad maar frist nog even lekker op van de ochtenddauw.

Wat dichter bij de grond is het ook geel. Geel van de talloze boterbloemen. Ook heerlijk fris zo in de morgen staan ze zich te drogen in de zon.

Hier en daar stond een vlier. Een boom met de reputatie dat het vliegen en boze geesten weg zou houden. Pas toen ik de foto terugkeek op de computer viel mij op hoe de openingen in een bloemenscherm op de achtergrond bijna dezelfde vorm heeft als het bloemetje op de voorgrond.

En als laatste nog even een schermbloemige waarvan ik de naam niet weet. Die zijn altijd lastig uitelkaar te houden vind ik.

Lopend door het natte gras ben ik tot aan de knie door en door nat geworden. Het werd tijd om een droge broek aan te trekken.