Ochtend

Met stip

Het stiploze lieveheersbeestje dat eerder vanmorgen was geboren heb ik niet meteen naar buiten gezet. Ik was benieuwd of het net zo zwart met rode stippen zou worden als de vorige larve die ik in huis had gehaald.

Maar het kevertje wou niet stil zitten en om te voorkomen dat ik hem binnen de kortste keren kwijt zou zijn heb ik hem even in een mini-DV doosje gedaan (zo’n doosje van die kleine videobandjes voor in de videocamera)

En zo kon ik rustig door gaan met computeren terwijl ik af en toe een foto maakte van het lieveheersbeestje dat uiteindelijk had besloten in het hoekje van het doosje te blijven.
En Jojo: het is niet zo dat elke stip voor een jaar staat. In onderstaande slideshow kun je dat goed zien.

[swf]data=”http://marmein.nl/wp-content/stip.swf”, width=”680″, height=”520″[/swf]

11 gedachten over “Met stip

 1. Niet te geloven zeg! Ze komen gewoon op! Als sproeten in de zon!
  Dit logje tesamen met de vorige staan voor mij met STIP bovenaan!!:grin::grin:

 2. Marmein, ik kijk elke dag, soms wel 2x naar het nieuws op je site. Het is inmiddels net zo normaal geworden als het kijken naar het nieuws van de dag.
  Altijd prachtige foto’s. Met verbazing zie ik ze eigenlijk steeds mooier worden. En dan de prettige schrijfstijl die je hebt. Een goede start van mijn dag(en).
  Nu je de “geboorte” hebt gefotografeerd en de opkomst van de stipjes wil ik je evenlaten weten dat ik het fantastisch vind wat je allemaal met camera en teksten weet te doen. Jouw hele site biedt zo’n geweldig tegenwicht na het lezen van het nieuws, dat toch vaak over hele trieste zaken gaat.
  Jouw site brengt gelukkig alles weer in balans.

  Wat zou het mooi zijn als iedereen zich op die manier met het leven bezig zou kunnen houden.

  Bedankt voor al het schoons waar jij vroeg voor uit de veren en voor op de knieën gaat. Bedankt dat je het vervolgens met ons wil delen.

  Een grote fan.
  Henny K.

 3. Mooi hoor dat er in de natuur toch zoveel mooie dingen gebeuren. En dat je daar geen weet van hebt.

 4. Marmein, wat een prachtige serie! Nooit geweten dat lieve heersbeestjes zo worden geboren!
  Ook de kinderen hebben meegenoten van jouw fotografie-avontuur.
  Ze vragen zich wel af of hij nu naar buiten mag… 🙂

 5. Hai Marmein,

  Hoewel ik natuurlijk wel wist dat ‘in het echt’ de stippen niet ieder voor een jaar stonden -zo lang leeft een lieveheersbeestje volgens mij ook niet-, ben ik wel heel blij met je foto’s! Wat super om te zien hoe het dan in het echt gaat! Geweldig!
  Dank je wel.

  Jojo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.