Ochtend

9 Juni, ochtend

Mijn vijvertje is bijna niet meer te zien door de varens die er omheen groeien. Hun grote bladeren staan als waaiers om stripteasedanseres boven het water. Toch schermen ze niet alles af. Door een opening kon ik een kleine kikker op een blad van de dotterbloem zitten. Hoe hij er opgeklommen is weet ik niet, maar daar zat hij, hoog boven het water.

De kikkers zijn nog al schuw, maar goed ook, met zo’n kikkerliefhebber als Xarak in de buurt. Of mischien juist daarom ? In iedergeval moest ik voorzichtig te werk gaan om het beestje wat groter in beeld te krijgen. Op mijn knieën kroop ik steeds dichterbij en maakte steeds weer een foto. Heel ver kwam ik niet voor het dotterblad als springplank werd gebruikt.

5 gedachten over “9 Juni, ochtend

  1. Als ik zo klein was zou ik ook wel heel erg voorzichtig zijn hoor! Is het trouwens geen pad?

  2. Nee, het is een kikkertje. Een pad is dikker, heeft een pokdalige rug en geen oogvlek. De padden verstoppen zich meestal overdag en komen tegen de schemering weer te voorschijn. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.