9 Juni, ochtend

Mijn vijvertje is bijna niet meer te zien door de varens die er omheen groeien. Hun grote bladeren staan als waaiers om stripteasedanseres boven het water. Toch schermen ze niet alles af. Door een opening kon ik een kleine kikker op een blad van de dotterbloem zitten. Hoe hij er opgeklommen is weet ik niet, maar daar zat hij, hoog boven het water.

De kikkers zijn nog al schuw, maar goed ook, met zo’n kikkerliefhebber als Xarak in de buurt. Of mischien juist daarom ? In iedergeval moest ik voorzichtig te werk gaan om het beestje wat groter in beeld te krijgen. Op mijn knieën kroop ik steeds dichterbij en maakte steeds weer een foto. Heel ver kwam ik niet voor het dotterblad als springplank werd gebruikt.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “9 Juni, ochtend”

 1. Margo avatar

  Wat een leuk kleintje! Misschien is hij op het blad gesprongen?:wink:

 2. Ank avatar

  Als ik zo klein was zou ik ook wel heel erg voorzichtig zijn hoor! Is het trouwens geen pad?

 3. Marmein avatar

  Nee, het is een kikkertje. Een pad is dikker, heeft een pokdalige rug en geen oogvlek. De padden verstoppen zich meestal overdag en komen tegen de schemering weer te voorschijn. 😉

 4. Margo avatar

  Om dan een enorme herrie te maken!

 5. jantien avatar

  wat grappig, wij hebben hier thuis ook een kikkertje in de vijver, hij klimt ook overal op en houdt ervan geaaid te worden:
  http://www.jantien.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *