Insecten

Tuinsafari

Ik ben vandaag nog een paar keer op tuinsafari geweest. Ik moet zeggen dat het niet mee viel. En dat terwijl ik in alle rust kon fotograferen, zelfs zittend op een krukje (dat ik ooit heb meegenomen uit Zimbabwe, hoe toepasselijk)

Ik wou erg graag het moment fotograferen waarop een mier een druppel luizenpoep op slurpte. Klinkt niet smakelijk maar het schijnt heel zoet te zijn. Is de bijnaam niet honingdauw ?

Ik ben niet helemaal tevreden, door de lichtomstandigheden moest ik zelfs op 800iso fotograferen. Bij mijn laatste poging ben ik iets te dicht tegen de struik aan gaan zitten geloof ik. Binnen de kortste keren zat ik onder de mieren. Maar dat geeft allemaal niets, het blijft zo een leuke uitdaging

7 gedachten over “Tuinsafari

 1. Op de derde foto is goed te zien dat je dat moment inderdaad hebt weten vast te leggen, mooi hoor!

 2. Je hebt gelijk wat de honingdauw betreft
  Mooie docu weer, die tweede….
  net of de mier doorzichtig is…

 3. Ik ben betrapt, hihi. Bedankt voor de tip! Ik was de w.i.e inderdaad vergeten… 🙂

  Zat even te genieten van de geweldige mierenfoto’s! Jammer dat het licht niet zo meewerkte.. 🙁 Zat vandaag in Ommen en daar was het gewoon gigazonnig…
  Hopelijk zitten ze er binnenkort met zon nog!

 4. Ik vind ze heel goed! Nog nooit zulke grote mieren gezien, je ziet zelfs de haren op de mieren!
  Kriebelde het lekker, die mieren? 😆

 5. Wat heb je er een leuke serie van gemaakt. Heel interessant…
  Misschien moet ik ook maar weer een goede macrolens kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.