Vandaag begin ik met de foto’s waar ik gisteravond mee geeindigd was. Tegen het eind van de middag zag ik prachtige wolkenluchten in ben ik er even op uitgegaan om te zien of ik die op de foto kon zetten, ergens langs de IJssel.

Maar zoals dat zo vaak gaat met mij zie ik onderweg weer wat anders en ga daar achteraan. In dit geval een mooie regenbui in de verte. Natuurlijk kon ik het niet op de foto krijgen zoals ik het wilde. Dan weer stonden er bomen in de weg, dan weer een boerderij en tegen de tijd dat ik vrij zicht had was het al weer overgetrokken. Nou ja, het leverde wel weer andere plaatjes op natuurlijk.

Ik ben nog even doorgereden op zoek naar een gebied langs de IJssel dat CollegaR laatst voor mij beschreef. En zo waar, ik vond het ook nog. Er liep ook een laarzenpad. Helaas, geen laarzen of wandelschoenen aan. Bovendien kwam er weer een bui aanzetten. Dus maar even in de omgeving van de parkeerplaats rondgekeken.

Op het blad van een braam zaten deze vliegen. Het leek wel of ze les kregen.

En tussen de buien door kun je altijd rekenen op druppelfoto’s natuurlijk.

Onderweg naar huis zag ik deze koeien in de wei staan. Ik dacht dat ze aan het uitdampen waren na de regenbui, maar eenmaal uit de auto rook in een brandlucht. Het zal dus wel rook zijn geweest.