Toen ik gistermiddag thuis kwam stonden ze keurig in mijn voortuintje: 5 ramen en 2 deuren. Buren2 zijn verhuisd en de nieuwe bewoners zijn druk aan het verbouwen. Ze laten de woonkamer en keuken twee meter verlengen en in de nieuwe pui komen nieuwe deuren en ramen.

In mijn jaren 30 huis zijn ooit de openslaande tuindeuren verwijdert om plaats te maken voor 5 ramen die van het plafond tot aan de grond komen en van muur tot muur gaan. Lekker licht, dat wel, maar de kamer flink luchten is niet meer mogelijk. Het raampje van 50×40 cm is niet voldoende.

Ik heb een tijdje geleden dan ook de stoute schoenen aangetrokken en de nieuwe buren gevraagd of ik hun oude deuren en ramen kon krijgen. Dat kon dus. Er zit nog van dat bobbelige glas in en op de bovenraampjes was zo’n 60 jaar geleden ‘armeluis glas-in-lood’ geschilderd.

Nu nog een timmerman zien te vinden die het aandurft om de kozijnen deels na te maken en de ramen en deuren te plaatsen. Ga ik ondertussen beginnen met schuren en krabben.