23 Juni, ochtend

Toen ik gistermiddag thuis kwam stonden ze keurig in mijn voortuintje: 5 ramen en 2 deuren. Buren2 zijn verhuisd en de nieuwe bewoners zijn druk aan het verbouwen. Ze laten de woonkamer en keuken twee meter verlengen en in de nieuwe pui komen nieuwe deuren en ramen.

In mijn jaren 30 huis zijn ooit de openslaande tuindeuren verwijdert om plaats te maken voor 5 ramen die van het plafond tot aan de grond komen en van muur tot muur gaan. Lekker licht, dat wel, maar de kamer flink luchten is niet meer mogelijk. Het raampje van 50×40 cm is niet voldoende.

Ik heb een tijdje geleden dan ook de stoute schoenen aangetrokken en de nieuwe buren gevraagd of ik hun oude deuren en ramen kon krijgen. Dat kon dus. Er zit nog van dat bobbelige glas in en op de bovenraampjes was zo’n 60 jaar geleden ‘armeluis glas-in-lood’ geschilderd.

Nu nog een timmerman zien te vinden die het aandurft om de kozijnen deels na te maken en de ramen en deuren te plaatsen. Ga ik ondertussen beginnen met schuren en krabben.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “23 Juni, ochtend”

  1. joekie avatar

    mooi hoor, wat zonde dat mensen dat eruit slopen.

  2. Margo avatar

    Wat was dat voor een “glas in lood”?? Al dat nep is echt vreselijk, dan kun je het beter modern hebben. Ik hoop dat het je lukt je huis weer in de oude stijl te herstellen. Mazzel dat je de originele deuren en ramen kon krijgen. Is het huis van de buren hetzelfde als die van jou?

  3. K@rin avatar

    Het zou leuk zijn als je die ramen en deuren weer een mooie bestemming kunt geven. Succes met krabben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *