24 Juni, ochtend

Toen ik vanmorgen beneden kwam op Xarak eten te geven en de cappuccino-automaat aan te zetten, zag ik een musje op mijn terras zitten. Het pikte wat sloompjes om zich heen op de grond. Het leek mij niet in orde, maar even later hipte het toch wat levendiger naar een ander plekje.

Toen ik na het douchen weer beneden kwam zag ik haar zitten op de tuinschutting. Het kopje diep weggedoken tussen de veren, helemaal in haar eentje. Dat is geen goed teken. Eerst fotografeerde ik haar door het raam, maar dat gaf maar een wat wazig beeld. Daarna heb ik heel voorzichtig de tuindeur open gedaan om een betere foto te maken. Het musje bleef met haar oogjes dicht zitten. Uiteindelijk kon ik er zelfs een stoel bij pakken om haar beter te kunnen fotograferen.

In de kelder vond ik nog een netje pinda’s en een vetbolletje. Daar heb ik een beetje van op het houthok onder het musje neergelegd. Even later werd ze wakker, en tjilpte een keer. Ze zag direct het voedsel wat ik neer had gelegd en ging er op af. Vooral de pinda’s gingen er goed in.

Er is in iedergeval voldoende eetlust. Nu maar hopen dat ze daar een beetje van aansterkt.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “24 Juni, ochtend”

 1. man in de zorg avatar

  Zo dichtbij, zo scherp, het lijkt wel of je hem bijna uit je hand laat eten, mooi gedaan. Een mus.Een beestje wat ik bij mij in de tuin overigens steeds minder ziet.

 2. Marco avatar

  …echt een jonkie nog hè?
  Is het musje wat opgeknapt inmiddels? Of zit ze nog in je tuin?

 3. Marmein avatar

  Het musje heeft tussen de zaadjes nog een uurtje gedut. Toen ik net weer keek was ze verdwenen. Ik hoop naar een beter beschut plekje om een beetje aan te sterken.

 4. Marie-Claire avatar

  Wat een prachtige foto’s !

 5. Cooz avatar

  Ik had laatst een feestje in de tuin, ik had wat gedroogd brood op de tuintafel gelegd en binnen de kortste keren een drukte van belang…….
  Wel zielig dat musje…….. maar gelukkig had jij nog wat lekkers voor hem….. het kan best zijn dat zo nog weer terug komt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *