Toen ik vanmorgen beneden kwam op Xarak eten te geven en de cappuccino-automaat aan te zetten, zag ik een musje op mijn terras zitten. Het pikte wat sloompjes om zich heen op de grond. Het leek mij niet in orde, maar even later hipte het toch wat levendiger naar een ander plekje.

Toen ik na het douchen weer beneden kwam zag ik haar zitten op de tuinschutting. Het kopje diep weggedoken tussen de veren, helemaal in haar eentje. Dat is geen goed teken. Eerst fotografeerde ik haar door het raam, maar dat gaf maar een wat wazig beeld. Daarna heb ik heel voorzichtig de tuindeur open gedaan om een betere foto te maken. Het musje bleef met haar oogjes dicht zitten. Uiteindelijk kon ik er zelfs een stoel bij pakken om haar beter te kunnen fotograferen.

In de kelder vond ik nog een netje pinda’s en een vetbolletje. Daar heb ik een beetje van op het houthok onder het musje neergelegd. Even later werd ze wakker, en tjilpte een keer. Ze zag direct het voedsel wat ik neer had gelegd en ging er op af. Vooral de pinda’s gingen er goed in.

Er is in iedergeval voldoende eetlust. Nu maar hopen dat ze daar een beetje van aansterkt.