Weblogwandeling 24 Juni

Ondanks wat kleine pechgevallen (na lang zoeken vond ik de reservebatterij van mijn camera in een broek die aan de waslijn hing, aan het begin van de wandeling liet ik mijn fototas achter bij het vingerhoedskruid en halverwege de tocht bleek ik mijn draadontspanner te zijn verloren) verliep de wandeling prima. De weergoden waren ons gunstig gezind en iedereen kon de parkeerplaats vinden, ondanks een klein foutje in mijn routebeschrijving.

De paddestoelen die ik vorige week fotografeerde waren alweer verdwenen, even verderop stonden nu wel deze frisse vrolijke jongens: oranje koraalzwammetjes.

We liepen mijn gebruikelijke route in tegengestelde richting, zo zag ik ook nog eens wat meer van het bos, meestal blijf ik bij het zwijnenvennetje hangen om vervolgens weer terug te lopen. Zo kwamen we langs een pad waar Romein zowaar een hazelworm zag. Ik kon hem nog net weg zien kruipen onder een heidestruikje. Had zo’n beestje nog nooit eerder levend in mijn leven gezien. Dat wordt de volgende keer dus een iets andere route lopen want natuurlijk wil ik ook een foto van dat beestje.

Nou ja, toen heb ik maar een mosje gefotografeert

Halverwege de route zag Geert een stam met talloze kleine zwammetjes. Het mag dan nog lang geen herfst zijn, er waren al heel wat paddestoelen te bewonderen.

Om te kijken hoe de zwammetjes er van de andere kant uitzagen, liep ik even om de boom heen. Daar vielen mij een paar takjes op die achter een stuk boombast uitstaken. Daar boven zaten nog meer takjes en mijn oog gleed omhoog langs nog veel meer takjes. En bovenop die hele stapel lag wat dons dat ineens begon te bewegen. Verhip, een heel klein vogeltje stak zijn kopje omhoog. Het koppie was niet groter dan een erwt.

Ina en ik hebben het later nog opgezocht, het bleek een jonge boomkruiper te zijn. Al verder wandelend kwamen we uiteindelijk bij het zwijnenvennetje uit. Daar wemelde het van de waterjuffers. Vlak boven het water zag het groen en blauw van die lange dunne insecten.

Ze waren wel erg schigtig en ik moest me in vreemde bochten wringen om ze op de foto te krijgen. Het leverde mij een natte broek, natte ellebogen en natte buik op. En oja, een niet al te flaterend portret door Romein 😉

Iets makkelijker te fotograferen was deze spin die Ina vond op een dennenappel. Waren het nou eitjes of was het nou voedsel in de bol die hij bij zich draagt ?

Ach ja, en dan was er ook nog een minikikker. Zo op de foto zie je het er niet aan af maar het beestje is krap een centimeter groot.

Tegen de tijd dat we terugliepen naar de auto begon de lucht dicht te trekken. We hadden het dus mooi uitgekiend. Ik heb mij prima vermaakt. Ik hoop dat Pauline, Joeki en de rest het ook leuk vonden !

De rest van de foto’s kunnen jullie weer bekijken in de flash-diashow.

[swf]data=”http://marmein.nl/wp-content/24jun07.swf”, width=”680″, height=”520″[/swf]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

19 reacties op “Weblogwandeling 24 Juni”

 1. Margo avatar

  Die met de mosjes vind ik het allermooist! Echt voor aan de wand! 😀
  De rest is ook van geweldige kwaliteit, heel mooi om te bekijken! Alles met de 400D?
  Hadden jullie weer die stomme kabouters mee genomen?? :mrgreen:

 2. Ina avatar

  Wat nou meenemen….
  kwestie van je ogen open houden
  en dan zie je ze vanzelf….

  Mooi, elke keer verbaas ik mij toch weer
  wat er op foto staat terwijl ik weet waar ze gemaakt zijn.

 3. Margo avatar

  Oeps! Sorry! 😳

 4. joekie avatar

  Ik vond het heel leuk en gezellig. Het was een afwisselend stuk bos waarin erg veel te zien is. Ik vond het ook heel leerzaam, want ik heb planten gezien die ik niet eerder gezien heb (zonnedauw). Ik heb wel foto’s gemaakt, maar ik ben mijn cardreader een beetje kwijt. Zodra ik die gevonden heb (ik vrees dat ik eerder een nieuwe moet kopen) zet ik de foto’s op mijn log.

 5. Marmein avatar

  @Joekie: ik gebruik altijd een kabeltje om mijn camera rechtstreeks aan te sluiten. Met de meegeleverde software van Canon wordt dan automatisch uitgezocht welke foto nog niet naar de computer is geschreven en in welk mapje die moet staan 😀

 6. Marmein avatar

  @ Margo: Het is wel duidelijk dat je niet de hele slideshow hebt bekeken 🙄

 7. RoMein avatar

  Heeeeeee ik heb me rot gezocht naar kabouters, toch over het hoofd gezien. Dat witte flubbeltje aan dat takje op de 1 na laatste foto zag ik ook hangen….wat zou het zijn????

 8. Marmein avatar

  Laat daar nou vlak bij die kabouter hebben gestaan ! Ik dacht eerst dat het zijn wijnglas was maar ik geloof toch dat het een spinnennestje is. :mrgreen:

 9. Margo avatar

  Hoezo niet alles bekeken Marmein?? Wel degelijk ❗ ❗ 😯

 10. Anneke Siepel avatar

  Hallo Marmein.

  Het zijn prachtige foto’s geworden.
  Met al die toestanden zijn ze goed gelukt.
  Die jonge vogeltje vindt ik het mooist, die is geen pruik meer nodig. 😆

  Groeten, Anneke Siepel.

 11. Marmein avatar

  @Margo: en fotonr 20 dan ?

 12. Sussie avatar

  ik wist niet dat koraalzwammen zo mooi waren 😀

 13. joekie avatar

  @marmein: Ik heb het kabeltje bij de camera eigenlijk nog nooit gebruikt. Ik heb zo’n vreselijk oude computer, dat ik mijn camera er niet rechtstreeks aan durf te hangen, anders gaat’ie op tilt.

 14. Margo avatar

  Marmein, lees jij mijn berichten wel goed? Ik had het toch over die tuinkabouter? 😆 😆 😆

 15. Marmein avatar

  O gut, ik had het inderdaad heel anders gelezen 😳

 16. zwaantje avatar
  zwaantje

  Marmein, wat prachtig. Ik heb zo genoten van je foto’s.
  Zelf mag ik ook graag in mijn tuintje en onderweg foto’s maken.
  Ik zal vaker een bezoek brengen.

  Groet van Zwaantje

 17. Annica avatar

  Hoi, wat die spin bij zich heeft is inderdaad een nestbal. Die bewaakt het beestje met zn leven tot het moment dat er zo’n duizend miniatuurspinnetjes uit komen krioelen… Ik krijg al kriebel als ik het opschrijf… 😕

 18. […] dan bij Marmein en haar wandelgenoten, lieten ze zich aan mij niet […]

 19. Margo avatar

  ‘K heb geen idee wat dit hierboven heeft te betekenen! 😯 😯
  Ik heb een link gemaakt naar dit logje, dat ik dan automatisch een “reactie” achterlaat …. typisch! 😕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *