Insecten

Blauw

Ik stapte net de deur uit toen ik haar zag landen op mijn vlinderstruik: een boomblauwtje. Prachtig blauw met een zwarte rand om de vleugels en zilverwit van onderen. Toch handig dat er websites zijn als Soortenbank waar je van alles en nog wat kunt opzoeken

7 gedachten over “Blauw

 1. fraaie opname van dit vrouwtje
  heb je al eens een boomblauwtje op en bloem gezien?
  mvg.
  fvn.

 2. Wat een mooie vlinder. Mooi vastgelegd. Ik zal ook eens op die website kijken die je noemt, steek ik nog eens wat van op.:grin:

 3. Nee Frank, nooit eerder op een bloem gezien. Nu kan het zijn natuurlijk dat ik steeds dacht dat het een icarusblauwtje was (het mannetje dan) Het is wel zo dat deze vlinder zijn eitjes legt op de jonge nog niet bloeiende bloemen. Mischien dat hij dus niet zo vaak te zien is op bloeiende bloemen ?

 4. Mooie vlinder zeg. Prachtige foto ook.
  Zag vandaag een Atalanta. Niet zo bijzonder, alhoewel ik het idee heb dat die er ook steeds minder zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.