Xarak

4 Juli, ochtend

Toen ik de vorige keer een stukje van een vetbol en wat pinda’s voor het zieke musje neerlegde, bleef er natuurlijk heel wat over. De vetbol heb ik boven op het houthok gelegd en was zo op. Het netje pinda’s heb ik tussen het hout gelegd en alleen de koolmezen snoepen daar van. Daarbij knoeien ze wel heel veel waardoor er voor de merels en mussen ook veel te halen is.

Al die snoeperij gebeurd vlak voor mijn keukendeur en dus ook voor het kattenluik. Xarak heeft al heel wat keren achter het luikje op de loer gelegen om vervolgens met donderend geraas te proberen via het kattenluik een vogeltje te bespringen. Die zijn natuurlijk allang gevlogen tegen de tijd dat hij zich door het gat heeft gewurmd. Gelukkig maar. Ik hoop alleen wel dat het kattenluik het overleeft.

12 gedachten over “4 Juli, ochtend

  1. Heerlijk zo’n kat, wij hebben er ook vier en geen een is gelijk.

  2. Marmein kan maar met moeite afscheid nemen van de maand juni! :mrgreen: :mrgreen:
    Ik heb een goed idee, richt een camera (webcam) op de plek waar de vogeltjes komen, en je zult zien dat Xarak niet voor je beeldscherm is weg te slaan! 😀

  3. Haha, die Xarak. Zoals hij voor dat luikje zit. Het ziet er inderdaad wel zo uit dat hij er wat moeite voor moet doen om erdoor te stappen. Groter luikje nemen??

  4. Ik had vroeger een kat die de deur kon openmaken, hij ging aan de deurkruk hangen, beetje krabbelen en dan was hij erdoor. Deurklinken omdraaien had geen zin. Wij moesten de deuren op slot draaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.