Vanmiddag heb ik eindelijk mijn tuintje een beetje aangepakt. De hagewinde die ik vorige week uit de grond had getrokken en op het terras had gegooid, lag er nog even fris bij als toen ik hem plukte. Hij stond zelfs nog in bloei !

Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik ook een vijvertje in mijn tuin. Het is echt een vijvertje van niets. Een voorgevormde bak van 1 meter bij een half schat ik zo waarvan de plastic randen boven de grond uitsteken. Meestal is het verborgen door een stel grote varens die er voor staan. Ook die varens heb ik maar aangepakt, samen met de helft van de waterplanten die in de vijver dreven.

Het viel mij op dat de kikkers helemaal niet zo schuw waren. Meestal hoef ik de keukendeur maar open te doen om diverse plonsjes van kikkers die te water gaan te horen. Maar vandaag bleven ze mij allemaal maar wat aanstaren. En tja, wat doe je dan ?

Ik heb ze van elke kikker die ik zag 1 foto gemaakt:

Bij de laatste foto zag ik pas dat er nog een kikker op stond toen ik hem op de computer had staan en hem net wou weggooien.